Home VestiEkonomija Telekom ponudio preuzimanje preostalih akcija Dunav banke

Telekom ponudio preuzimanje preostalih akcija Dunav banke

by bifadmin

 

Telekom Srbije, kao većinski vlasnik Dunav banke, objavio je danas ponudu za preuzimanje još 7,25 odsto akcija te banke za ukupno 469,2 miliona dinara.

Kako se navodi u oglasu objavljnom u listu Politika, Telekom Srbije poseduje 55,79 odsto akcija Dunav banke, a namerava da stekne još 475.397 akcija Dunav banke po ceni od 987 dinara za jednu akciju. Ponuda će biti otvorena do 18. februara.

Prema podacima iz dokumenata objavljenih sa sajtu banke (dunavbanka.com) Telekom Srbije je većinsko vlasništvo u Dunav banci stekao 30. decembra 2014. kroz dokapitalizaciju u ukupnom iznosu od 1,17 milijardi dinara (oko 9,5 miliona evra). Cena po kojoj je Telekom Srbije stekao akcije Dunav banke u dokapitalizaciji je 320 dinara po komadu.

Telekom Srbije je tada kupio 68,86 odsto emisije, odnosno 3.658.394 akcija Dunav banke emitovanih radi povećanja kapitala banke, dok je 21,37 odsto emisije kupilo Dunav osiguranje, a 0,71 odsto Dimedia grup iz Ženeve.

Prema podacima sa sajta Centralnog registra hartija od vrednosti (crhov.rs), najveći akcionari su Telekom Srbije koji poseduje 55,79 odsto akcija Dunav banke, Dunav osiguranje sa 32,76 odsto, Dunav-Re sa 3,63 odsto i Srbijagas 1,32 odsto akcija.

Generalni direktor Telekoma Srbije Predrag Ćulibrk rekao je prošle sedmice za Politiku da će ulaganje Telekoma u Dunav banku biti veće od 10 miliona evra. „Na bankarskom tržištu Dunav banka bila je verovatno idealna banka za nas po svojim kapacitetima. Mi zaista kroz banku želimo da lansiramo nove bankarske usluge i pakete u sinergiji sa onim što Telekom Srbija već radi“, rekao je Ćulibrk.

Pročitajte i ovo...