/ IT i nauka / Strawberry energy postavlja svoje solarne uređaje u Londonu
BiF Analize Čitajte B&F online

Strawberry energy postavlja svoje solarne uređaje u Londonu

This post has already been read 864 times!

Nakon 3 meseca “Cognicity challenge” takmičenja u organizaciji kompanije “Canary Wharf” u Londonu, “Strawberry energy” osvojio je pilot projekat i pozvan je da primeni svoju tehnologiju u “Canary Wharf” poslovnoj četvrti Londona.

Osim toga, srpskoj kompaniji je na svečanoj ceremoniji proglašenja pobednika održanoj 14. maja uručena “Kul nagrada (Cool prize)” za najinteresantniji startup na takmičenju.

Tokom programa, “Strawberry energy” radio je na razvoju nove tehnologije u saradnji sa svetskim ekspertima u oblasti “pametnih gradova” i najvišim nivoima menadžmenta kompanije “Canary Wharf”. Kao rezultat, nastao je novi proizvod koji će još više obogatiti javni gradski prostor i iskustvo građana, a koji će svoju premijeru doživeti u Londonu.

“Oduševljen sam entuzijazmom “Strawberry energy” tima tokom 12 nedelja “Cognicity” programa u “Canary Wharf”-u. Siguran sam da ćete postići veliki uspeh sa vašim Strawberry sistemima, za početak ovde u “Canary Wharf”-u a onda, nadam se i širom Velike Britanije i sveta. Čestitam.”, rekao je Martin Gettings, Generalni direktor za održivi razvoj kompanije “Canary Wharf”.

“Strawberry energy” nastoji da unapredi javni gradski prostor i prilagodi ga potrebama današnje “mobilne generacije”. Njihove pametne solarne instalacije pružaju besplatno punjenje mobilnih telefona i internet, a uskoro i lokalne podatke o okruženju zahvaljujući ugrađenim senzorima. Kao takve, njihove solarne platforme postaju mesta druženja, koja okupljaju građane oko ideje o obnovljivim izvorima energije.

Ovaj naš startap je svetski prepoznata i višestruko nagrađivana kompanija od strane Evropske komisije i prestižnih evropskih i američkih organizacija. Kroz EU programe i saradnju sa gradovima i telekomunikacionim kompanijama, postavili su 13 javnih solarnih punjača i WiFi stanica nazvanih “Strawberry Drveće”. Strawberry energy pobedio je na “Verge Accelerate 2014” takmičenju u San Francisku, proglašen za jednu od “Top 10 urbanih inovacija” na “Samitu pametnih gradova” u Dalasu u Teksasu, dok je osnivač Miloš Milisavljević čest gostujući govornik na mnogim internacionalnim događajima koji se bave tematikom “pametnih gradova”.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close