Home VestiEkonomija UniCredit uspostavlja partnerstvo za mala i srednja preduzeća sa Londonskom berzom

UniCredit uspostavlja partnerstvo za mala i srednja preduzeća sa Londonskom berzom

by bifadmin

UniCredit je potpisao ugovor kojim postaje ključni bankarski partner Grupe Londonske berze za pružanje podrške malim i srednjim preduzećima u Centralnoj i Istočnoj Evropi putem programa ELITE. Reč je o inovativnoj platformi koja omogućava ambicioznim evropskim firmama u privatnom vlasništvu da ubrzaju svoj razvoj.

Ovaj program, koji je pokrenula Grupa Londonske berze, pruža vrhunsko usavršavanje i trening rukovodilaca uz podršku vodećih evropskih poslovnih škola, stručnjaka i preduzetnika, mentorisanje u radnom okruženju, kao i direktan kontakt sa finansijskom i savetničkom zajednicom u Evropi.

Ovim partnerstvom uspostavlja se ELITE UniCredit CIE Lounge koji malim i srednjim preduzećima pruža sveobuhvatnu uslugu za organizacioni i menadžerski razvoj.

Imena prvih 14 kompanija izabranih za CIE UniCredit Lounge biće objavljena danas u sedištu Londonske berze u Londonu. Reč je o kompanijama koje dolaze iz različitih zemalja iz regiona, a pored Srbije uključeni su još Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka, Hrvatska, Mađarska, Rumunija, Rusija, Slovačka i Slovenija.

„UniCredit čvrsto veruje u potencijal izvrsnih srednje-velikih kompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi, a podržavajući njihov rast i pružajući inovativne usluge koje im pomažu u tome, UniCredit nastoji da ojača svoju ulogu partnera tih preduzeća“, izjavio je Karlo Vivaldi, direktor Divizije za poslovanje u regionu CIE i zamenik predsednika Izvršnog odbora UniCredit Bank Austrije.

Od kada je pokrenut 2012. godine, ELITE je podržao više od 320 kompanija širom Evrope i ima 150 savetnika i 90 ulagača.

“Zadovoljni smo saradnjom sa UniCreditom koji se pridružio ELITE-u kao glavni bankarski partner u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ovom saradnjom stvoren je poseban ELITE UniCredit CIE Lounge koji ima za cilj da okupi mala i srednja preduzeća, po klasifikaciji Evropske unije, u Centralnoj i istočnoj Evropi s najvećim potencijalom daljeg rasta i da im pruži podršku,” rekao je Rafaele Jerusalmi, glavni izvršni direktor Italijanske berze i direktor Tržišta kapitala u Grupi Londonske berze.

Stvorivši ELITE UniCredit CIE Lounge, Grupa svojim klijentima nastoji da olakša pristup aktivnostima vezanim za usavršavanje i izloženost i da im pomogne da stvore odnose s najboljim evropskim kompanijama srednje veličine, pomažući im u donošenju ključnih strateških odluka i postajući partner u njihovom razvoju. Usluge ELITE-a će biti skrojene za svako malo i srednje preduzeće izabrano za UniCredit CIE Lounge.

ELITE pomaže da brzorastuće kompanije postanu svesnije različitih mogućnosti finansiranja koje su im dostupne, istovremeno poboljšavajući svoju „spremnost“ za suočavanje sa ulagačima. Takođe, spaja rastuće kompanije dajući im mogućnost da međusobno razmenjuju ideje, dele najbolje prakse i prepoznaju zajedničke poslovne prilike.

Pročitajte i ovo...