Home VestiEkonomija EPS objavio da je zaštitio najvažnije energetske objekte

EPS objavio da je zaštitio najvažnije energetske objekte

by bifadmin

Javno preduzeće „Elektroprivreda Srbije“ preduzelo je sve mere za zaštitu ključnih energetskih objekata od poplava u koordinaciji sa Ministarstvom rudarstva i energetike Srbije, piše u saopštenju ove kompanije.

Naime, još juče ujutru su dogovorene sve pripremne mere i aktivnosti na sprečavanju i otklanjanju potencijalnih problema izazvanih poplavama i porastom vodostaja reka. Dogovorena je zaštita ključnih energetskih objekata i mere za mobilizaciju radi uspostavljanja stabilnosti sistema na distributivnoj mreži.

Definisane mere su realizovane već juče i na zaštiti rudnika basena „Kolubara“ i kostolačkog kopa „Drmno“, a preduzete su i mere radi prevencije i zaštite Termoelektrana „Nikola Tesla“ u Obrenovcu.

TENT je obezbedio više od 30.000 džakova i potrebne količine peska radi sprečavanja eventualnog prodora vode na najkritičnijim tačkama oko termoelektrana. Ekipe Javnog vodoprivrednog preduzeća „Beogradvode“ u sarаdnji sa ekipama TENT-a danas će definisati mesta na kojima je potrebno pojačati postojeće nasipe, a sve mere koje se sprovode na teritoriji opštine Obrenovac realizuju se u punoj koordinaciji sa opštinskim štabom za vanredne situacije.

Pročitajte i ovo...