Home VestiEkonomija Telekom Srbija ostvario profit od 16,3 milijarde dinara

Telekom Srbija ostvario profit od 16,3 milijarde dinara

by bifadmin

Kompanija Telekom Srbija u 2015. godini ostvarila je profit u iznosu od 16,3 milijarde dinara, dok je ukupan poslovni prihod ostvaren u istom periodu iznosio 93,3 milijarde dinara, što je povećanje od 4,2 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Kompanija Telekom Srbija u protekloj godini ostvarila je i značajan rast investicija od čak 64 odsto u odnosu na 2014. godinu i one iznose 20,1 milijardu dinara, što predstavlja najveće izdvajanje za tu namenu još od 2010. godine.

Na osnovu pozitivnih finansijskih pokazatelja, Skupština Telekoma Srbija odlučila je da na ime dividendi, akcionarima bude isplaćen ukupan bruto iznos od oko 12,3 milijarde dinara, od čega će u budžet Republike Srbije, kao većinskog akcionara, biti uplaćeno oko 8,9 milijardi dinara.

Kada se od isplaćenog iznosa odbiju poreske obaveze, manjinski akcionari, srazmerno svom vlasničkom udelu, dobiće na osnovu ove odluke 13,02 dinara po akciji. Kako je više od 4,8 miliona građana dobilo besplatne akcije Telekoma Srbija, odnosno pojedinačno su vlasnici 31 akcije, njima će na osnovu dividende za 2015. godinu biti isplaćeno po 403,6 dinara.

Predviđeno je da dividende budu isplaćene do kraja jula.

Pročitajte i ovo...