/ Vesti / Matijević i Kostić odustali od PKB-a
BiF Analize Čitajte B&F online

Matijević i Kostić odustali od PKB-a

Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa Matijević, potvrdio je da su on i Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe, odustali od kupovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele.

This post has already been read 1193 times!

Petar Matijević, vlasnik Industrije mesa Matijević, potvrdio je da su on i Miodrag Kostić, vlasnik MK Grupe, odustali od kupovine Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) iz Padinske Skele.

On je Tanjugu kazao da je razlog odustajanja od kupovine to što Kostić i on smatraju da ne bi mogli da se takmiče sa stranim firmama, “ozbiljnim igračima”, koji su zainteresovani za PKB korporaciju.

Prema rečima Matijevića, kompanija iz Ujedinjenih arapskih emirata Al Dahra i kineska Han Cang grupa, koji su pokazali interesovanje za PKB, su svetski giganti, čiji se promet meri u milijardama dolara.

“Nije realno da u trci sa ovako velikim sistemima mi pobedimo, ali ako bi Arapi i Kinezi odustali, Kostić i ja bismo rado kupili PKB”, kazao je on.

Matijević je naglasio da je PKB, koji je u neposrednoj blizini Beograda, jedna od retkih firmi koja je u Srbiji preostala, a koja vredi.

Prema njegovim ocenama, najbolje bi bilo da novi vlasnik PKB-a zadrži osnovnu delatnost i da nastavi sa ulaganjima u tu korporaciju.

Kompanije MK Group i Industrija mesa Matijević su u aprilu 2015. saopštile da imaju nameru da udruže svoj kapital, znanja i iskustva i osnuju Konzorcijum ova dva privredna društva, kao zainteresovanog kupca za kupovinu PKB-a.

Kako je tada najavljeno ideja vodilja osnivanja Konzorcijuma je stvaranje respektabilnog domaćeg kupca u procesu privatizacije, koji će biti ravnopravan ponuđač sa drugim domaćim i stranim investitorima.

Ministarstvo privrede objavilo je 19. januara 2017. javni poziv za investitore da dostave pismo o zainteresovanosti za učešće u postupku privatizacije PKB-a i zavisnih društava.

Izvor: eKapija, Tanjug

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close