Home VestiIT i nauka SAP predstavlja novi program za SAP Leonardo IoT porfolio

SAP predstavlja novi program za SAP Leonardo IoT porfolio

by bifadmin

SAP je predstavio novi program za Internet of Things (IoT) inovativni portfolio. Program ima za cilj da pomogne korisnicima u povezivanju pametnih uređaja sa ljudima i procesima kako bi poboljšali poslovne rezultate.

Imajući u vidu da je SAP nedavno najavio da će investirati dve milijarde evra u IoT u narednih pet godina, IoT portfolio kombinuje prilagođavanje aplikacija, Big Data aplikacije i rešenja za povezivanje. IoT portfolio pronalazi primenu u povezivanju proizvoda, sredstava i infrastrukture sa voznim parkom, tržištima i ljudima.
SAP IoT portfolio predstavljen je pod imenom SAP Leonardo i nazvan je po čuvenoj statui nastaloj u doba najvećih naučnih otkrića.

„Prelazak sa ideje na realizaciju je ono što je bitno za nove poslovne procese kao što je Industrijska revolucija 4.0, novi poslovni modeli i novi načini života i rada ljudi“, rekla je Tanja Rakert, izvršna potpredsednica Sektora za Digitalne proizvode i IoT, SAP. „Sa SAP Leonardo, povezujemo ‘stvari’ sa poslovnim procesima koji su proaktivni i odvijaju se u realnom vremenu, kao i sa ljudima koji mogu da efikasnije upravljaju sve pametnijim i automatizovanijim sistemima.“

Jedinstvena mogućnost za povezivanje, ljudi, uređaja i poslovnih procesa
Sa SAP HANA Cloud platformom, SAP Leonardo omogućava pametne IoT aplikacije, poslovne servise za razvoj, tehničke servise za procesiranje ogromnih baza podataka i procese između pametnih uređaja. SAP Leonardo kombinuje jedinstveno SAP iskustvo i znanje u poslovnim procesima, dugo preko 45 godina, kroz 25 industrija kao i vodeću poziciju u upravljanju velikim količinama podataka u sledećim oblastima:
Povezani uređaji za nove uvide u upravljanje životnim ciklusom proizvoda, njihovim izvorom, snabdevanjem i digitalnim mrežama za snabdevanje; kao i dizajnom, proizvodnjom i isporukom pametnih, povezanih uređaja u svim industrijama.
Povezana sredstva za praćenje i analizu osnovnih sredstava, uključujući i proizvodnju i održavanje poslovnih procesa, kako bi se smanjili troškovi i poveća vreme rada opreme.

Povezani vozni park za omogućavanje kompanijama i javnim službama da poseduju pokretna sredstva (kao što su vozila, roboti, viljuškari i autonomna vozila) kako bi se poboljšale usluge i bezbednost i kvalitet usluga.

Povezana infrastruktura za nove digitalne, operativne, obaveštajne, fizičko-infrastrukturne sisteme, izgradnju energetskih mreža što omogućava bolju uslugu, efikasnije poslovanje i ublažavanje rizika.

Povezana tržišta kako bi se omogućili novi proizvodni i poslovni modeli od lokalnog značaja i pravovremeni uvid za kupce i marketing, digitalni agrobiznis, pametne luke i pametne gradove.

Povezani ljudi za zajednički rad, zdravstveni menadžment i pametne kuće okruženja koje povezuju ljude i zajednice i pružaju boljih, više personalizovanih iskustava.

SAP Leonardo događaj

SAP je takođe najavio planove za svoj prvi globalni SAP Leonardo događaj. Na događaju na kom će se okupiti SAP korisnici, partneri i IoT stručnjaci biće prikazane najnovije poslovne strategije i IoT inovacije. Događaj će se održati 11 i 12. jula 2017. u Frankfurtu u KAP EUROPA.

Pročitajte i ovo...