Home Promo Otvoren Coca-Cola Dizajnspiracija konkurs za primenjeni dizajn

Otvoren Coca-Cola Dizajnspiracija konkurs za primenjeni dizajn

by bifadmin

U želji da afirmiše mlade i talentovane umetnike kompanija Coca-Cola Srbija otvorila je konkurs Coca-Cola Dizajnspiracija kojim poziva studente i diplomce fakulteta i visokoškolskih ustanova da osmisle jedinstveni dizajn elemenata za opremanje kafića.

U potrazi za originalnim predmetima inspirisanim Coca-Colom, koji će postati prestižni element enterijera nekih od najboljih kafića i restorana u zemlji radovi se mogu prijaviti u tri kategorije:

– Dizajn rasvete (različita rešenja za osvetljenje u prostoru, stone i viseće lampe, lusteri, plafonjere…)
– Dizajn nameštaja (sto, bar, barske stolice, barski stolovi, stolice, sofe, kanabe, fotelje….)
– Dizajn dekorativnih elemenata (vaze, držači za salvete, meni, čiviluci, razne inovacije na drugim elementima za enterijer i eksterijer…)

Zainteresovani kandidati radove mogu priložiti u formi skice, nacrta, fotografije modela ili 3D modela i postaviti na sajtu www.dizajnspiracija.rs.

Po jedan rad biće odabran u svakoj od tri kategorije i nagrađen novčanom nagradom od 1.000 evra (isplaćenih u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS na dan isplate), a takođe će biti realizovana i promocija nagrađenih kandidata i njihovih radova na otvaranju festivala Dev9t.

O pobednicima konkursa odlučivaće žiri u čijem će se sastavu naći: Marko Basarovski –arhitekta, Nemanja Jehlička- kreativni direktor, Petar Popović Piros – grafički dizajner, Monika Lang – ilustrator i grafički dizajner, Aleksandar Savić- grafički dizajner i ilustrator, Vesna Pešić – grafički dizajner i ilustrator i Emilija Radojičić – vizuelna umetnica.

Konkurs će biti otvoren u periodu od 18. aprila do 18. maja 2017. godine, a detaljnije informacije o samom konkursu i načinu prijavljivanja možete potražiti na www.dizajnspiracija.rs. Imena pobednika konkursa biće objavljena 25. maja 2017.

Pročitajte i ovo...