Home VestiEkonomija MK Commerce proglašen za najvećeg izvoznika na Novosadskom sajmu poljoprivrede

MK Commerce proglašen za najvećeg izvoznika na Novosadskom sajmu poljoprivrede

by bifadmin

Prema oceni stručnog žirija Novosadskog sajma poljoprivrede, MK Commerce, članica MK Group, proglašena je za najvećeg izvoznika žitarica i uljarica. U 2016. povećan je izvoz srpskog agrara za 16,2 odsto u odnosu na 2015. godinu, a samo izvoz kompanije MK Commerce predstavlja četvrtinu ukupnog izvoza poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

„Ostvaren izvoz rezultat je velikog rada, ali i tridesetogodišnjeg iskustva kompanije i menadžmenta u oblasti agrara. Ovo bogato iskustvo prenosimo na obrađivanje više od 40.000 ha zemlje u Srbiji i Ukrajini, a pored toga, kompanija MK Group ima pouzdane i svetski priznate partnere poput kompanija Cargill, Glencore, Nidera i drugih. Pored kapaciteta silosa za šećer koji iznose 300.000 tona a koji su u sastavu MK Group, sam MK Commerce poseduje i skladišne kapacitete od 500.000 t koji su raspoređeni na gotovo svakih 14 km širom Vojvodine,“ izjavio je Nemanja Vuković, direktor MK Commerce prilikom preuzimanja nagrade.

U okviru Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu nagradu za najveći izvoz brašna osvojila je i kompanija Žito Bačka koja takođe posluje u okviru MK Group sistema.

Pročitajte i ovo...