Home VestiPolitika i društvo Šestogodišnjaci zvanično najkreativniji na svetu

Šestogodišnjaci zvanično najkreativniji na svetu

by bifadmin

Globalno istraživanje koje je u pet država sprovela robna marka Nesquik kompanije Nestlé, otkrilo je na koji način roditelji percipiraju dečiju kreativnost. Rezultati su pokazali da gotovo svi roditelji, čak 98 odsto njih, veruje da je kreativnost važna za razvoj njihove dece, dok samo trećina njih smatra da su deca sve manje kreativna kako odrastaju.

Većina roditelja iz država uključenih u istraživanje – 51 odsto u Italiji, 26 odsto u Poljskoj, 30 odsto u Grčkoj, 32 odsto u Turskoj i 42 odsto u Meksiku – složilo se da su deca najkreativnija u periodu između šeste i devete godine.

Kao veoma zastupljeno među roditeljima, zabeleženo je uverenje da tehnologija ima značajnu ulogu u udaljavanju dece od kreativnog načina razmišljanja. Veliki deo roditelja-ispitanika iz Italije (51 odsto) i Turske (66 odsto), smatra da televizija najviše blokira dečiju kreativnost. Takođe, skoro polovina roditelja iz Meksika (45 odsto), kao i trećina roditelja iz Turske (36 odsto) naglašava da se bore da probude maštu kod svoje dece.

„Istraživanje pokazuje koliko deca mogu da budu maštovita i kreativna. Uz adekvatan način života i kreativne aktivnosti, deca mogu da osmisle gotovo sve, i mogu da budu podjednako kreativna u svim periodima odrastanja, pre i posle šeste i devete godine“, ističe Ana Šotra, Menadžerka korporativnih komunikacija kompanije Nestlé.

Pročitajte i ovo...