/ Vesti / Traži se 50 tehnoloških kompanija sa najbržim rastom
BiF Analize Čitajte B&F online

Traži se 50 tehnoloških kompanija sa najbržim rastom

Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte započela je proces registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u centralnoj Evropi. Projekat pod nazivom CE Technology Fast 50 u Srbiji se sprovodi desetu godinu zaredom, dok se na području centralne Evrope sprovodi već osamnaest godina.

This post has already been read 985 times!

Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte započela je proces registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u centralnoj Evropi. Projekat pod nazivom CE Technology Fast 50 u Srbiji se sprovodi desetu godinu zaredom, dok se na području centralne Evrope sprovodi već osamnaest godina.

„Pružanje podrške ovim kompanijama je od vitalnog značaja ako se posmatra poslovna zajednica u celini jer nam omogućava da prepoznamo i podržimo tehnološke kompanije koje se brzo razvijaju i koje kontinuirano doprinose inovacijama“, ističe Žarko Mijović, partner i Technology Fast 50 program lider.

„Technology Fast 50” ima za cilj rangiranje tehnoloških kompanija sa najbržim rastom prihoda u centralnoj Evropi u poslednje četiri godine (2013-2016). Za plasman na dve Deloitte-ove rang liste, 50 najbrže rastućih (Fast 50) i Zvezde u usponu (Rising Stars), kompanije moraju da ostvare godišnje prihode veće od 50 hiljada evra za prvu listu i 30 hiljada evra za drugu listu. Kompanije su na listama rangirane na osnovu četvorogodišnje tj. trogodišnje stope rasta prihoda.

Kompanije iz tehnološkog sektora same se prijavljuju na takmičenje, a 50 najbolje plasiranih rangiraće se na osnovu prosečnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje četiri godine, čime kompanije dokazuju kontinuiran i brz rast.

Posebne kategorije u takmičenju biće „Zvezde u usponu”- a to su mlade kompanije sa brzim rastom koje posluju manje od četiri godine, gde se najbolji rangiraju na osnovu prosečnog rasta prihoda ostvarenih tokom poslednje tri godine, i „Velikih pet”, kategorija u koju će biti uvrštene samo one kompanije čiji su prihodi u 2016. godini bili veći od 25 miliona evra.

Ove godine biće dodeljena specijalna nagrada za „najznačajniju inovaciju“ koja se dodeljuje kompaniji koja razvija jedinstven i inovativan proizvod ili pruža usluge koje imaju revolucionaran uticaj na tržište. Samo jedan pobednik će biti izabran na osnovu procene nezavisnog žirija.

Prijave za konkurs se nalaze na ovom linku, gde su i sve potrebne informacije o kriterijumima koje bi kompanije trebalo da ispune kako bi se plasirale na neku od lista.

Pedeset kompanija koje se budu plasirale na listu za centralnu Evropu automatski će biti nominovane za takmičenje za 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u EMEA regionu (Evropa/Bliski Istok/Afrika).

Kriterijumi za prijavu za “Technology Fast 50″ podrazumevaju da tehnološka kompanija bude definisana na sledeći način: da poseduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima; da ulaže značajan deo prihoda u istraživanje i razvoj tehnologije; da joj godišnji prihod u poslednje četiri godine bude minimum 50,000 evra (2013-2016); da je sedište kompanije u jednoj od zemalja centralne Evrope (Srbija, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Litvanija, Makedonija, Estonija, Letonija, Češka Republika, Poljska, Rumunija, Slovačka, Bugarska, Moldavija ili Albanija); i da kompanija nije predstavništvo, odnosno nije u većinskom vlasništvu neke druge kompanije i da poseduje sopstvenu tehnologiju koja značajno doprinosi operativnim prihodima.

Proces registracije se završava 31. jula 2017. godine, a rang liste će biti objavljene u oktobru 2017. godine.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close