/ Vesti / Bespovratno do 15.000 EUR za srpske startape iz oblasti klimatskih promena
BiF Analize Čitajte B&F online

Bespovratno do 15.000 EUR za srpske startape iz oblasti klimatskih promena

This post has already been read 947 times!

Climate — KIC Startap Akcelerator, program namenjen mladim startapima koji razvijaju rešenja u oblasti zaštite životne sredine i klimatskih promena, aktivan je u devet zemalja, a ove godine u Srbiji ga realizuje Privredna komora Srbije u saradnji sa Startitom.

Pet odabranih domaćih startapa dobiće grant u vrednosti do 15.000 EUR po timu, a osim novca, tu su i bootcampovi, radionice i mentorski program koji vodi Startit, na čelu sa Vukašinom Stojkovim i Vladimirom Trkuljom.

Poziv za učešće otvoren je do 3. jula za startape iz Srbije i regiona sa proizvodima koji imaju visok komercijalni potencijal, kao i usmerenost na rešavanje problema klimatskih promena.

Program će se odvijati kroz tri faze: razvoj biznis modela (rad na razvoju biznis modela, finaliziranje prototipa proizvoda i dobijanje fidbeka sa tržišta), validacija biznis modela i prvi korisnici (kroz mentorsku podršku, startapi ulaze u narednu fazu validiranja svog biznis modela i pridobijanja prvih korisnika i u ovoj fazi timovi imaju pristup novčanim sredstvima i grantovima kojima će pokriti određene troškove u razvoju svog biznisa) i investicije i skaliranje (poslednja faza programa služi da pripremi startape za buduće runde investiranja i skaliranje).

Izvor: eKapija

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close