/ Vesti / Pet ponuđača dostaviće obavezujuće ponude za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla
BiF Analize Čitajte B&F online

Pet ponuđača dostaviće obavezujuće ponude za koncesiju Aerodroma Nikola Tesla

U trku za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom Nikola Tesla ušlo je četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji će morati da dostave obavezujuće ponude, saznaje Politika.

This post has already been read 809 times!

U trku za koncesiono upravljanje beogradskim Aerodromom Nikola Tesla ušlo je četiri konzorcijuma i jedna kompanija, koji će morati da dostave obavezujuće ponude, saznaje Politika.

Reč je o švajcarsko-francuskom konzorcijumu (Meridiam Eastern Europe Investments, Aerodrom iz Ciriha i Eiffage), indijsko-grčkom konzorcijumu (GMR Infrastructure limited i Terna), francuskoj kompaniji Vinci Airports, južnokorejsko-tursko-kiparskom konzorcijumu (Incheon international Airport corporation, Yatirimlari ve Islatme, VTB capital infrastructure i kineskom konzorcijumu ( HNA i China National Aero-Technology).

Ako se pogleda njihov portfolio stiče se utisak da će se za beogradski aerodrom boriti zaista ozbiljne kompanije koje imaju iskustvo u avio-biznisu, navodi beogradski list.

Na pretkvalifikacioni konkurs za Aerodrom Nikola Tesla javilo se 27 zainteresovanih kompanija, a u prvoj fazi postupka kada su pristizale neobavezujuće ponude država je tri puta produžavala rokove.

I ulazak u drugu fazu praćen je još jednim produženjem roka. Zainteresovani ponuđači su naime, do 30. maja dostavljali neobavezujuće ponude. Prvobitno je bilo predviđeno da do 10. juna država odluči ko se od potencijalnih investitora kvalifikovao za učešće u obavezujućoj trci za aerodrom, ali je to pomereno za 21. jun na zahtev kvalifikovanih učesnika.

Od danas, odnosno srede 21. juna tako, počinje prava trka za izbor koncesionara od kada bi trebalo da počnu da stižu obavezujuće ponude.

Objavljivanjem imena onih koji su prošli kvalifikacije počinje druga faza postupka koja će trajati dva i po meseca odnosno 75 kalendarskih dana. To znači da bi početkom septembra trebalo da bude poznato kome će država poveriti aerodrom na upravljanje u narednih 25 godina.

Izvor: eKapija

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close