/ Ekonomija / Bosch i dalje beleži rast poslovanja u Srbiji
BiF Analize Čitajte B&F online

Bosch i dalje beleži rast poslovanja u Srbiji

This post has already been read 506 times!

Bosch je u prvoj polovini 2017. godine nastavio da beleži poslovni rast u Srbiji, našavši se na osmom mestu liste 15 najvećih izvoznika koju objavljuje Ministarstvo finansija.

Bosch fabrika za proizvodnju sistema brisača u opštini Pećinci beleži stalan rast od otvaranja pre pet godina. Danas je to najveća Bosch fabrika za proizvodnju sistema brisača u Evropi. „U godinama koje dolaze očekujemo da nastavimo sa razvojem u Srbiji“, kaže Jovanka Jovanović, generalna direktorka kompanije Bosch u Srbiji. „U skladu s tim smo značajno uvećali ulaganja u proizvodne kapacitete, u aktivnosti u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, kao i u povećanje broja zaposlenih. Širenje programa dualnog obrazovanja biće jedan od prioriteta naredne godine.“ Bosch je naime u okviru projekta dualnog obrazovanja u Srbiji zaposlio drugu generaciju od deset diplomaca obrazovnog profila industrijski mehaničar.

Ova kompanija je do sada na tržište Srbije uložila preko 52 miliona evra. Samo u 2016. godini, investirala je oko 10 miliona evra. Kompanija Bosch Srbija je u 2016. godini ostvarila prihod od 20,7 milijardi dinara (168,2 miliona evra), uključujući interne isporuke povezanim preduzećima. U istoj godini prodaja trećim licima u Srbiji iznosila je 4,7 milijardi dinara (38,4 miliona evra).

Kompanija trenutno zapošljava više od 1,000 saradnika u Srbiji – broj koji je utrostručen za manje od tri godine, a očekuje se da će i dalje rasti. Pre svega, Boschu su potrebni mladi IT stručnjaci. U 2015. godini kompanija je u Srbiji otvorila dva nova IT odeljenja koja pružaju podršku poslovnim divizijama Mobility Solutions (Automotive) i Električni ručni alati i koja kontinuirano šire asortiman svojih usluga.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close