Home VestiEkonomija Fond Mid Europa preuzeo većinski udeo u MediGroup-i

Fond Mid Europa preuzeo većinski udeo u MediGroup-i

by bifadmin

Mid Europa Partners, vodeći private equity investitor u centralnoj i istočnoj Evropi, saopštava da je danas potpisao ugovor o preuzimanju većinskog udela u MediGroup-i. Prodavac, Blue Sea Capital, će zadržati udeo od 45% u kompaniji. Transakcija je predmet uobičajenih odobrenja u pogledu zaštite konkurencije i očekuje se da će biti zaključena tokom drugog kvartala ove godine.

MediGroup je vodeća privatna zdravstena ustanova u Srbiji sa 13 lokacija u ključnim gradovima, koja pruža zdravstvene usluge na primarnom i sekundarnom nivou, laboratorijske analize i specijalističke procedure u oblasti oftalmologije, IVF-a i dermatologije.

Transakciju su na strani Mid Europa-e sproveli Csanad Daniel, Murat Buyumez i Can Karapence, a na strani Blue Sea Capital-a Vuk Vuković, Mirko Milojević i Marko Jojić. Tim savetnika na strani Mid Europa-e je uključivao Sidley Austin, ZSP, PwC i Ernst & Young, dok je savetnički tim Blue Sea Capital-a uključivao Allen & Overy, BDK, KPMG i Van Campen Liem.

“MediGroup predstavlja idealnu ulaznu platformu za brzorastuće tržište privatnog zdravstva u Srbiji. Očekujemo da ćemo primeniti svoje decenijsko iskustvo u pružanju podrške tokom brzog rasta kompanijama kao što su LuxMed u Poljskoj i Regina Maria u Rumuniji kako bi se ubrzao razvoj MediGroup-e. Naše partnerstvo sa Blue Sea Capital-om će osigurati da MediGroup ima kontinuiran pristup njihovoj lokalnoj ekspertizi i sposobnosti izvršavanja transakcija, a da u isto vreme ima mogućnost da koristi naše bogato iskustvo i resurse, kao i know-how menadžment tima Regina Maria-e“, izjavio je Matthew Strassberg, co-managing partner Mid Europa-e.

Pročitajte i ovo...