/ Vesti / Sindikat Sloga: Povećati plate javnom sektoru i udvostručiti minimalac
BiF Analize Čitajte B&F online

Sindikat Sloga: Povećati plate javnom sektoru i udvostručiti minimalac

Udruženi sindikati Srbije "Sloga" zatražili su danas od Vlade Srbije da poveća plate u javnom sektoru i udvostruči minimalnu cenu rada, kako bi se ojačala ekonomska moć gradjana i države.

This post has already been read 481 times!

Udruženi sindikati Srbije “Sloga” zatražili su danas od Vlade Srbije da poveća plate u javnom sektoru i udvostruči minimalnu cenu rada, kako bi se ojačala ekonomska moć gradjana i države.

“Bez upumpavanja novca i podizanja standarda stanovništva nema zamajca koji će pokrenuti tržište privrede i usluga, a samim tim ni ulaska u punopravno članstvo EU”, piše u saopštenju “Sloge”.

Taj sindikat je istakao da Srbija treba da sledi primer Rumunije gde je vlast, kako je navedeno “od strane EU bukvalno naterana da u poslednje dve godine utrostruči plate, posebno u javnom sektoru (prosek oko 1.000 evra), što se veoma pozitivno odrazilo na ukupan ekonomski rast i standard gradjana”.

U Srbiji, kako ukazuje “Sloga”, radna snaga postaje sve veći problem jer domaći privrednici, posebno u većim gradovima, ne mogu da nadju radnike koji bi radili za nisku cenu rada, “koja se politikom Vlade i predsednika države neprestano forsira”.

Izvor: Beta

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close