Home Posle 5 Brazilski državni službenici neće morati da rade tokom utakmica fudbalske reprezentacije

Brazilski državni službenici neće morati da rade tokom utakmica fudbalske reprezentacije

by bifadmin

Srbija odavno nije asocijacija na dobar fudbal a ovaj status dodatno je osigurala i nedavnom smenom selektora koji nas je odveo na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. odnosno dovođenjem na njegovo mesto podobnijeg. Možda se zato naši sugrađani sve manje bave najvažnijom sporednom stvari na svetu – niko više ništa ni ne očekuje od naše reprezentacije.

Brazilci, s druge strane, imaju čemu da se nadaju. Njihova ljubav prema fudbalu naširoko je poznata, a sada je i priznata od strane državne uprave. Tamošnji javni službenici naime neće morati da dolaze na posao ili će na njemu kraće ostajati za vreme utakmica nacionalne reprezentacije i to zbog – vremenske razlike.

Objašnjenje je jednostavno: u Rusiji, gde se održava Svetsko prvenstvo, utakmice će biti igrane baš u periodu kada je u Brazilu radno vreme. Zato će, u danima u kojima brazilska reprezentacija bude igrala ujutru, državni službenici raditi od 14 časova, a tokom popodnevnih utakmica će moći da napuste radna mesta već u 13h.

No, ljubitelji fudbala neće imati poseban tretman. Oni koji budu koristili ove pogodnosti moraće da odrade propuštene radne sate.

Pročitajte i ovo...