Home VestiIT i nauka Zbog ubrzanog rasta, Ubisoft Beograd se seli u nove poslovne prostorije

Zbog ubrzanog rasta, Ubisoft Beograd se seli u nove poslovne prostorije

by bifadmin

Kompanija Ubisoft, jedan od vodećih studija u industriji zabave, zabeležila je značajan rast u prethodnom periodu zbog čega se studio u Beogradu seli u novu poslovnu zgradu koja se prostire na 2.000 kvadratnih metara i nalazi se u centru srpske prestonice.

U poređenju sa inicijalnim brojem od 15 zaposlenih, koliko ih je bilo u novembru 2016. kada je otvoren Ubisoft Beograd, studio sada zapošljava 60 ljudi, a planirano je da se nastavi sa daljim rastom i u idućem periodu.

„Cilj Ubisoft Beograd studija je da postane važna tačka na mapi istočnoevropskih tržišta zahvaljujući velikom broju profesionalaca iz različitih oblasti tehnologija čija nam stručnost omogućava da napredujemo u industriji. Ovim preseljenjem želeli smo da obezbedimo neophodne uslove za budući rast, a cilj nam je da beogradski studio transformišemo u važnog igrača lokalne IT industrije i jednog od lidera u segmentu AAA igara u Srbiji”, izjavio je Sebastijan Delen, generalni direktor za Ubisoft Bukurešt, Ubisoft Kijev i Ubisoft Beograd.

Nove kancelarije ne samo da povećavaju vidljivost studija na lokalnom tržištu, već i podržavaju strategiju rasta Ubisoft Beograd studija kroz veće angažovanje lokalnih talenata i dodatno povećanje broja pozicija u svim sektorima, uključujući i najnoviji sektor za umetnički i dizajn igara i nivoa (Art, Game & Level Design), kao i sektor za razvoj i testiranje. Trenutni fokus kompanije je da značajno proširi programerski tim, zaposli više 3D modelara za umetnički sektor i proširi tim za razvoj i testiranje.

Nova lokacija se prostire na preko 2.000 kvadratnih metara iskorišćenih za posao i zabavu, modernu teretanu i velike terase za slobodno vreme. Ubisoft Beograd je angažovao dizajnera koji je bio zadužen da optimizuje funkcionalnost prostora i savršeno implementira kreativnu viziju kompanije u nove kancelarije.

Od otvaranja studija u Beogradu, tim je radio na različitim projektima kao što su PC verzija Ghost Recon Wildlands, the Player versus Player Ghost War mode for Ghost Recon Wildlands, Steep: Road to the Olympics nastavak i nedavno lansirana The Crew 2 igra.

Ubisoft Beograd je otvoren 2016. godine i predstavlja važan stub gejmerske industrije u Srbiji. Ovaj studio je radio na razvoju najvećih AAA igara, kao što su Ghost Recon Wildlands, Steep ili The Crew 2.

Pročitajte i ovo...