Home Posle 5 Predsednik FIFA želi 48 ekipa na Svetskom prvenstvu već 2022. u Kataru

Predsednik FIFA želi 48 ekipa na Svetskom prvenstvu već 2022. u Kataru

by bifadmin

Novi, prošireni format Svetskog prvenstva u fudbalu, sa 48 reprezentacija, mogao bi da bude uveden već 2022. u Kataru, a ne kako je prvobitno planirano 2026. godine, rekao je danas predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino.Promena bi zahtevala da Katar podeli organizaciju Svetskog prvenstva sa drugim zemljama u regionu.

Fifa je ranije donela odluku da se Svetsko prvenstvo proširi na 48 ekipa na turniru 2026. godine, koji će se održati u SAD, Kanadi i Meksiku, a Infantino je rekao da se razmatra mogućnost da to bude učinjeno četiri godine ranije.

„Moguće je, zašto da ne? Moramo da vidimo da li je to moguće, da li je izvodljivo. Razgovaramo sa našim prijateljima u Kataru, razgovaramo i sa mnogim drugim prijateljima u regionu i nadamo se da to može da se dogodi. Ako ne, makar smo svi pokušali. Mi moramo uvek da se trudimo da stvari radimo na bolji način“, rekao je Infantino, preneli su britanski mediji.

Govoreći na otvaranju novog sedišta Azijske fudbalske konfederacije u Kuala Lumpuru, Infantino je ponovio planove da se proširi i format svetskog klupskog prvenstva.

On želi da od svetskog klupskog prvenstva napravi „pravo takmičenje“, čije će osvajanje biti cilj „svakom klubu na svetu“.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...