/ Ekonomija / Porez na imovinu i drugi izvorni javni prihodi na klik od 1. januara
BiF Analize Čitajte B&F online

Porez na imovinu i drugi izvorni javni prihodi na klik od 1. januara

This post has already been read 956 times!

Informacije o porezu na imovinu i drugim izvornim javnim prihodima od 1. januara će biti dostupni na klik građanima, privredi i državi preko Jedinstvenog informacionog sistema lokalne poreske administracije.

Novi Jedinstveni informacioni sistem, koji je smešten u Državni data centar, centralizacijom podataka građanima i privredi omogućava da na portalu Jedinstvenog informacionog sistema LPA vide sve svoje poreske obaveze na teritoriji Republike Srbije, kao i da elektronskim putem podnesu prijavu za utvrđivanje poreza na imovinu.

Pogodnost elektronskog podnošenja prijave za utvrđivanje poreza na imovinu će naročito značiti pravnim licima koji moraju svake godine da ponavljaju ovaj postupak. Od februara na portalu će biti dostupna i usluga elektronskog plaćanja poreza.

„Iako centralizovan, ovakav način obrade podataka neće narušiti specifičnost i samostalnost lokalnih administracija, već će im obezbediti bolje praćenje i blagovremeno ažuriranje evidencija. Takođe, Ministarstvo finansija i Poreska uprava će imati kompletan elektronski uvid u lokalnu poresku analitiku svih 4.803.275 fizičkih lica, 208.278 pravnih lica i 265.193 preduzetnika u Republici Srbiji“, izjavio je doc. dr Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close