Home VestiEkonomija Telenor će ove godine uložiti više od 100 miliona evra u ekonomiju Srbije

Telenor će ove godine uložiti više od 100 miliona evra u ekonomiju Srbije

by bifadmin

Telenor Srbija planira da u 2019-toj u ekonomiju Srbije uloži više od 100 miliona evra, kroz direktna ulaganja u telekomunikacionu infrastrukturu, unapređenje mobilnog interneta, razvoj digitalnih tehnologija, poreze i plate, kao i druga davanja, najavio je novi direktor Telenora Srbija Majk Mišel.

„Želje korisnika biće pokretač i usmerenje za ulaganja Telenora. Nesumnjivo je da će više od 50 odsto infrastrukturnih investicija ići u razvoj kapaciteta mreže, interneta i korišćenje servisa, kao i u inovacije“, kaže Mišel.

2018. je bila dobra godina za poslovanje Telenora Srbija, pa je tako kompanija u poslednja tri kvartala rasla brže od konkurencije, dok je broj korisnika u tom periodu povećan za tri procenta u odnosu na isti period 2017-te.

Prema RATEL-ovom nezavisnom merenju kvaliteta mobilnih mreža u Srbiji u 2018-toj, Telenor Srbija ima najviši ukupan rezultat u svim kategorijama: najbolju 3G i 4G mrežu, najkvalitetnije internet iskustvo (web browsing) i najviši kvalitet govornog servisa.

U Telenoru trenutno radi više od 900 ljudi, i planira se povećanje broja zaposlenih, jer se očekuje rast ekonomije Srbije, kao i samog maloprodajnog tržišta.

Da podsetimo, sredinom ove godine, PPF postao je vlasnik 100 odsto Telenorovih operacija u centralno-istočnoj Evropi za 2,8 milijardi evra.

PPF upravlja ukupnom imovinom od 38 milijardi evra u 22 zemlje i na tri kontinenta.

Pročitajte i ovo...