Home Vesti „Dunav osiguranje“ na Poljoprivrednom sajmu nudi dodatne popuste na premije osiguranja

„Dunav osiguranje“ na Poljoprivrednom sajmu nudi dodatne popuste na premije osiguranja

by bifadmin

Kompanija „Dunav osiguranje“ pokrenula je kampanju „Maj – mesec poljoprivrede“, koja traje do 31. maja, kojom su predviđene posebne pogodnosti za osiguranike „Dunav osiguranja“, koji ugovaraju osiguranje plodova, useva i životinja.

„Ove pogodnosti poljoprivrednici mogu ostvariti, ne samo na našem štandu na Poljoprivrednom sajmu, već i na svim prodajnim mestima, kojih ima preko 600 širom zemlje. Pogodnosti se odnose na pravna i fizička lica, a tiču se dodatnog popusta od 10 odsto na premiju osiguranja plodova,useva i  životinja“, rekla je direktorka Filijale „Dunav osiguranje“ Novi Sad Nataša Novčić Zubac.

Ona je objasnila da u praksi cena osiguranja useva zavisi od mnogo faktora, pre svih od vrste useva, učestalosti padanja grada na teritoriji gde se usevi nalaze, potom od očekivanih prinosa i cene poljoprivrdne kulture.

„Prosečna premija osiguranja kod ratarskih kultura je od 2.500 do 3.000 dinara po hektaru, na godišnjem nivou. Kod povrća iznos premije iznosi od 40.000 do 50.000 dinara, na godišnjem nivou, a kod voća, ako je u pitanju gubitak kvaliteta, premija iznosi od 120.000 do 180.000 dinara. Do 31. maja, dok traje kampanja „Maj – mesec poljoprivrede“, ove cene će biti dodatno snižene za 10 odsto. Ovde treba dodati i mere države, koje poljoprivrednicima koji osiguraju svoju poljoprivrednu  proizvodnju, obezbedjuje  subvenciju, odnosno povraćaj premije u visini od 40 odsto vrednosti svake polise“, rekla je Nataša Novčić Zubac.

Ona je napomenula da u određenim krajevima Srbije, poput Zlatiborskog, Kolubarskog i Moravičkog okruga, gde je proizvodnja voća često izložena vremenskim nepogodama, država vraća 70 odsto premije.

U „Dunav osiguranju“ ističu da je izuzetno važno  osiguranje poljoprivredne proizvodnje, posebno na otvorenom, kao i  informisanje  i edukacija poljoprivrednika o značaju osiguranja.

„Ta svest je danas na višem nivou, što je posledica ozbiljnih klimatskih promena, ali i činjenica da gotovo nemamo godinu sa umerenim klimatskim uslovima. Međutim, procenat osiguranih površina je i dalje nizak u odnosu na praksu razvijenih zemlja. Kao posledicu imamo štete koje su osiguravajuće kuće platile u prethodnoj godini, pre svega useva, koja je na nivou premija osiguranja. Kompanija „Dunav osiguranje“, kao najveća nacionalna osiguravajuća kuća i s najvećim tržišnim učešćem u segmentu poljoprirvede, permanentno radi na edukaciji poljoprivrednih proizvođača širom Srbije“, rekla je Nataša Novčić Zubac.

Novčić Zubac naglašava da su u „Dunav osiguranju“ potpuno svesni značaja poljoprirvede kao strateške delatnosti privrede, te joj posvećuju veliku pažnju.

„U tom smislu posvećeni smo i edukaci i kreiranju što boljih uslova osiguranja u oblasti poljopirevde. Pozivamo sve naše sadašnje i potencijalne klijente da nas posete i na  štandu  Kompanije “Dunav osiguranje“, uvere se i saznaju sve informacije o uslovima osiguranja“, rekla je direktorka Filijale „Dunav osiguranja“ Novi Sad.

Pročitajte i ovo...