Home Vesti Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor sajma poljoprivrede.

Generali Osiguranje Srbija je osmu godinu zaredom partner Novosadskog sajma i generalni sponzor sajma poljoprivrede.

by bifadmin

U okviru sajamskog nastupa kompanija je organizovala, 16.maja, Konferenciju o Upravljanje rizicima u poljoprirvednoj proizvodnju.
„Cilj Generali osiguranja Srbija je da edukacijom, dostupnošću informacija i kvalitetnom uslugom učinimo poljoprivrednim proizvođačima osiguranje prihvatljivijim, jer to pozitivno utiče na njihovu proizvodnju. Statistika pokazuje da je zastupljenije osiguranje useva i plodova, nego osiguranje životinja. U okviru osiguranja biljne proizvodnje, korisnici više traže osiguranje onih kultura koje iziskuju više ulaganja, poput voća, povrća. Najmanje je zastupljeno osiguranje u ratarskim kuluturama. Svaki region izložen je nekim speficičnim rizicima, stoga bih pozvao poljoprivredne proizvođače da se informišu o paketima osiguranja, jer njihova specifična proizvodnja iziskuje izloženost specifičnim rizicima i neophodno je napraviti ponudu osiguravajućih pokrića, koja je prilagođena njihovim potrebama“, rekao je direktor Sektora za osiguranje poljoprivrede Generali Osiguranja Srbija Nemanja Beljanski. Od osiguravajućih kuća očekuje se, kaže Beljanski, da ispune zahteve poljoprivrednika u svakom smislu i da razbiju predrasude da je osiguranje skupo, navodeći da je osigranje jednog hektara u Vojvodini oko dva odsto vrednosti useva.
Na Konferenciji „Upravljanje rizicima u poljoprivrednoj proizvodnji“ Generali Osiguranja Srbija, osim direktora Sektora za osiguranje u poljoprivredi te osiguravajuće kompanije Nemanje Beljanskog I državnog sekretara u resornom ministarstvu Željka Radoševića, govorili su prorektor Univerziteta u Novom Sadu Vladislav Zekić, kao i poljoprivredni proizvođač iz Budisave Pal Milinski, koji je dugogodišnji klijent Đenerali osiguranja Srbija. On se bavi ratarstvom i to je jedini izvor prihoda njegove porodice, što je kako je rekao, dovoljan motiv da se opredeliš za osiguranje.
Zaključak konferencije je da je poljoprivrednike u Srbiji neophodno konstantno motivisati kako bi više osiguravali useve, plodove i stoku, jer je nivo zastupljenosti osiguranja u poljopivredi u Srbiji na znatno nižem nivou nego u zemljama u regionu i razvijenim zemljama Evropske unije.

Pročitajte i ovo...