Home VestiEkonomija Hemofarm: Rekordnu proizvodnju prati rekordna prodaja

Hemofarm: Rekordnu proizvodnju prati rekordna prodaja

by bifadmin

Lider na farmaceutskom tržištu Srbije i regiona i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji, kompanija Hemofarm obeležila je 59 godina uspešnog poslovanja. Prošlu godinu Hemofarm je završio rekordnom proizvodnjom od 5,6 milijardi tableta kada je ostvario i rekordnu prodaju, istaknuto je na tradicionalnom prijemu za zaposlene, jubilarce i penzionere u vršačkoj fabrici.

Hemofarmov uspeh u Srbiji prate i rezultati fabrika u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori: banjalučki Hemofarm i dalje je lider u BiH uz rast prodaje od 18 odsto, dok je podgorički Hemomont ostvario rekordan obim proizvodnje u prošloj godini. U okviru Hemofarm grupe, u proteklih 12 meseci, između dva rođendana, zaposleno je 318 ljudi.

Moderni pogoni Hemofarma usklađeni su sa najvišim međunarodnim farmaceutskim standardima te je, uz visoku stručnost kadrova, ova kompanija postala garant kvaliteta lekova za brojne evropske zemlje. Kao rezultat toga, u poslednjih 10 godina proizvodnja više od 230 lekova prebačena je iz fabrika Evropske unije u proizvodne pogone Hemofarma. Prema rečima generalnog direktora Hemofarma dr Ronalda Zeligera, upravo ta spremnost kompanije da se prilagodi zahtevima globalnog tržišta predstavlja jedan od glavnih razloga za njen uspeh.

„Hemofarm je, primera radi, pre roka bio spreman za primenu EU Direktive o falsifikovanim lekovima koja je od 9. februara ove godine obavezujuća za sve subjekte u lancu farmaceutskog snabdevanja. Bez pune primene ove direktive mi ne bismo mogli da izvozimo lekove na tržište Evropske unije, a Hemofarm je već od početka godine, pre zadatog roka, isporučivao lekove u skladu sa novim pravilima EU“, istakao je povodom rođendana kompanije dr Zeliger.

Prema njegovim rečima, za Hemofarm je važan svaki rezultat. „Obim proizvodnje i prodaje glavni su pokazatelji uspeha svake kompanije, a mi se ponosimo i svakim pojedinačnim rezultatom: uspehom koji naš lek ili preparat postižu na tržištu, procesom digitalizacije u našim laboratorijama, činjenicom da je mnogo studenata, po završetku školovanja, zaposleno u Hemofarmu. Svaki od ovih činilaca učestvuje u građenju ukupnog uspeha kompanije.“

Veliki jubilej pred nama

„Prošli smo dug put od kada je prvi proizvod izašao sa naših proizvodnih linija pre 59 godina. Sada ulazimo u veliki jubilej, 60. godinu poslovanja. Mnogo novina smo pripremili za naredni period, sa jasnom namerom da slavimo prošlost, a da se radujemo budućnosti“, istakao je generalni direktor Hemofarma dr Ronald Zeliger.

Pročitajte i ovo...