Home Posle 5 Miloš Branisavljević Quartet u Domu omladine Beograda

Miloš Branisavljević Quartet u Domu omladine Beograda

by bifadmin

Koncert je deo koncertnog serijala „The Magic Never Stops“ (Magija ne prestaje) organizacije Multikultivator.

Miloš Branisavljević Quartet je prvi džez sastav u Srbiji sa vibrafonom kao vodećim instrumentom. Muzika Miloševog kvarteta predstavlja eklektičan spoj tradicionalne muzike Balkana i džeza predstavljen kroz vizuru ovog zanimljivog instrumenta. Na koncertu u Domu omladine Beograda u utorak 11. juna MBQ će predstaviti svoj prvi album pod nazivom „Far Away“. Uz jedinstven zvuk vibrafona i pratnju gudačkog kvinteta “Muzikon”, ovaj album predstavlja krunu Miloševog školovanja na prestižnom Berkli koledžu (Berklee College of Music) i ulazak u profesionalni svet umetničke muzike sa autorskim programom.

Pored Miloša u kvartetu su Dragan Hajnrih (gitara), Bane Marković (bas) i Bogdan Đurđević (bubnjevi).

Na repertoaru Miloš Branisavljević Quartet-a nalaze se Miloševe autorske kompozicije, savremene džez obrade narodnih pesama, kao i džez standardi u Miloševim aranžmanima.

Gosti solisti na koncertu su Ognjen Gotovčević (saksofon), Milena Jančurić (flauta) i Ivan Radivojević (truba), dok će se u drugom delu koncerta bendu pridružiti i gudački kvintet “Muzikon”.

Ulaznice po ceni od 800,00 dinara (ili 1.200,00 dinara za ulaznicu + CD) mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Ticketvision-a.

Miloš Branisavljević rođen je 6. aprila 1992. godine u Beogradu. Završio je studije za bubnjeve i kompoziciju na Berkli koledžu pod punom stipendijom koledža. Sarađivao je sa najuticajnijim muzičarima u različitim žanrovima. Tokom studija u Bostonu dobio je nagradu za najaktivnijeg bubnjara. Učestvovao je u velikim internacionalnim projektima kao što su Zildjian Mega Drum Project i koncert sa „Dream Theater” u Boston Opera House-u. Intenzivno je sarađivao sa džez legendom Fil Vilsonom (Phil Wilson) za kojeg je pisao aranžmane i u čijem je bendu nastupao kao bubnjar i vibrafonista.

Početkom septembra 2015. godine se preselio u Njujork nastavivši da gradi svoju muzičku karijeru. Svirao je u raznim poznatim džez i bluz klubovima i koncertnim salama širom istočne obale, od kojih se izdvajaju nastupi u Nublu, B&B King, Metropolitan Room i Symphony Hall. Radio je kao aranžer i orkestrator za lokalne njujorške muzičare, dirigovao je crkvenim horom „Sveti Sava“ u Njujorku. Iste godine priključio se orkestru “Ujedinjenih Nacija” gde je postao šef udaračke sekcije.

Kao gostujući izvođač snimao je sa raznim orkestrima i bendovima: Johnny Young (Stellar Dogs), Johnah Francesse Big Band, Lin BIviano jazz band, Silent Film Orchestra, Victor Mirallas, Greg Hopkins Concert Jazz Orchestra i Phil Wilson Rainbow Big Band.

U aprilu 2016. Miloš je učestvovao na Svetskom danu džeza u Vašingtonu uz najveća svetska džez imena današnjice.

Jedan je od osnivača benda “V3” uz klavijaturistu i lidera Vladana Mijatovića i basistu Akoša Forgaša.

Kamerni orkestar Muzikon je novi umetnički multimedijalni sastav koji promoviše kvalitet, izvrsnost i kreativnost sa posebnim osvrtom na originalnu promociju i emancipaciju svih aspekata koncertnog izvođaštva. Pored klasičnog repertoara Muzikon orkestar razvija i izvodi drugačije projekte (digitalni koncerti, interaktivni dizajn, 3D maping i nove tehnologije). Fleksibilnost orkestra i kvalitet u više žanrova definiše ga kao umetnički ansambl 21. veka sposobnog za sve zahteve muzičke produkcije.

Pročitajte i ovo...