Home Vesti I zakupci starih hotela mogu da dobiju subvencije

I zakupci starih hotela mogu da dobiju subvencije

by bifadmin

Troškovi koji se odnose na kupovinu objekata smatraju se opravdanim troškovima ulaganja pod uslovom da ulaganje u kupovinu objekta predstavlja do 30% ukupnog ulaganja u materijalna i nematerijalna sredstva, navodi se u najnovijim izmenama uredbe o određivanju kriterijuma za dodelu podsticaja radi privlačenja direktnih ulaganja u sektoru usluga hotelskog smeštaja koje je Vlada Srbije usvojila 12. juna.

U prethodnoj uredbi koja je doneta u maju, troškovi koji se odnose na kupovinu objekata ne smatraju se opravdanim troškovima ulaganja.

Korisniku sredstava odobrava se povećanje iznosa bespovratnih sredstava iz člana 13. ove uredbe u visini od 20% opravdanih troškova za ulaganja u osnovna sredstva u iznosu do 30.000.000 evra u odnosu na prethodnu verziju uredbe kojom je taj limit bio tri puta manji tj. 10.000.000 evra.

Novina je da kod braunfild investicija odnosno adaptacije postojećeg objekta, korisnik podsticaja treba da priloži između ostalog i ugovor o zakupu objekta, odnosno ako ga je kupio dokaz da je izmirio kupoprodajnu cenu.

I zakupci starih hotela mogu da dobiju subvencije.

Izvor Nova ekonomija

Pročitajte i ovo...