Home Promo Održana prva IT konferencija “VE: conf: From 0 to 1”

Održana prva IT konferencija “VE: conf: From 0 to 1”

by bifadmin

“VE: conf: From 0 to 1” je besplatna IT konferencija koja je održana 14. juna 2019. godine u zgradi Rektorata Univerziteta u Novom Sadu i na jednom mestu je okupila veliki deo srpske IT scene. Ovo je prvi događaj ovog tipa koji su zajedno oraganizovali kompanija Vega IT Sourcing i Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu sa ciljem da učesnicima približe šta je to što podrazumeva rad na jednom projektu.

Širok spektar tema, predavači koji su profesionalci u oblasti informacionih tehnologija, razmena znanja, iskustva i ideja na predavanjima i druženje u pauzama su ono što je obeležilo ovu konferenciju.

Konferencija je počela u 10 časova, a nakon pozdravne reči organizatora usledila su predavanja Ivane Tešanović i Bobana Mikšina na kojima su učesnici imali priliku da nauče kako da se izdvoje od ostalih kandidata i pripreme za intervju za posao. Pored navedenog, participanti su mogli da steknu osećaj na koji način poslovni svet funkcioniše i dobiju korisne savete koji će im pomoći da se u njemu lakše snađu.

Zainteresovani za front-end, odnosno veb programiranje saznali su nešto više o ovoj temi na predavanju Nikole Dragana, dok je predavanje Nikole Obradovića bilo posvećeno tehnologiji koja se koristi prilikom izrade projekta i o tome kako napraviti pravilan izbor tehnologije.

Teme o kojima se govorilo na konferenciji obuhvataju više različitih oblasti informacionih tehnologija, pa su tako tema predavanja Ivane Vujić Milić bili softverski testovi i proces testiranja softvera. Sa druge strane, Bojan Bosanac je govorio o iOS, a na predavanju Kim Novak učesnici su se upoznali sa razvojem React aplikacija. Na konferenciji VE:conf učesnici su takođe imali priliku da budu deo live-coding sesije na predavanju Nenada Perčića o pisanju jasnog i razumljivog programskog koda.

Važan aspekt konferencije predstavlja razmena iskustva, znanja i ideja, te su učesnici i predavači mogli da provedu pauze na kvalitetan način uz razgovor, pikado i stoni fudbal, a po završetku svih predavanja usledilo je druženje i dodeljivanje nagrada pobednicima nagradnih igara koje su omogućili sponzori i organizatori konferencije.

Pročitajte i ovo...