Home Posle 5 Igrom prestola Severna Irska privukla rekordan broj turista

Igrom prestola Severna Irska privukla rekordan broj turista

by bifadmin

Turisti zbog oduševljenja serijom Igra prestola donose rekordne brojke Severnoj Irskoj.

Svaki šesti turista u Severnoj Irskoj došao je u zelenu zemlju 2018. godine zbog Igre prestola, izvestio je Irish Times.

Godine 2018. serija je privukla rekordan broj turista koji su mogli šetati „kraljevskom cestom“ i posmatrati moćne tvrđave, kao što je Zimišće, odakle se u prvoj ozbiljnoj borbi protiv mrtvaca bore udruženi bivši večni neprijatelji. Ti turisti su prošle godine Severnoj Irskoj ostavili više od 58 miliona eura.
Obožavaoci serije dolaze iz svih delova sveta, od kojih su mnogi iz Indije, Severne Amerike, Kine, Australije i Evrope. Najnoviji podaci pokazuju da ih je samo prošle godine bilo više od 350.000.
„Igra prestola  dramatično je promenila severnoirski turizam i pogled na Severnu Irsku kao važnu turističku destinaciju“, izjavio je John McGrillen, direktor Turističke organizacije Irske.

U Severnoj Irskoj postoji oko 26 lokacija koje su se dugo koristile za snimanje popularne serije, a sada ih mogu videti i turisti.
Godine 2020. u Banbridgeu će se otvoriti veliki studio, gde će posetioci moći pogledati backstage snimke.
Na putu do filmskih scena, posetioci će također imati bogatu kulinarsku ponudu, organizovati izlete s posebnim efektima, gde se posetioci mogu osećati kao individualni likovi iz serije. U tu svrhu, turistička organizacija blisko sarađuje s mnogim TV i filmskim studijima.

Izvor Indikator ba    

Pročitajte i ovo...