Home VestiEkonomija JP Aerodrom Niš uskoro prestaje da postoji, pripaja se Aerodromima Srbija

JP Aerodrom Niš uskoro prestaje da postoji, pripaja se Aerodromima Srbija

by bifadmin

Direktor Javnog preduzeća Aerodromi Srbija Mihajlo Zdravković rekao je agenciji Beta da je postupak pripajanja preduzeća Aerodrom Niš u završnoj fazi i da bi trebalo da bude okončan do kraja avgusta.

Zdravković je kazao da je imovina niškog aerodroma sada u vlasništvu Aerodroma Srbija, dok je JP Aerodrom Niš operater na aerodromu.

„Posle pripajanja, u Nišu će postojati samo jedno privredno društvo, preduzeće Aerodromi Srbija. Ovo preduzeće će preuzeti zaposlene u JP Aerodrom Niš i biće operater na niškom aerodromu“, izjavio je Zdravković.

On je podsetio da je sedište Aerodroma Srbija preseljeno u Niš krajem juna i ubuduće će biti u tom gradu, odakle će upravljati i kraljevačkim aerodromom, a u perspektivi i aerodromom Ponikve u blizini Užica, i ostalim malim sportskim aerodromima u Srbiji.

Prema Zdravkovićevim rečima, u toku su pregovori sa zainteresovanim avio-kompanijama o otvaranju linija sa aerodroma u Kraljevu. Očekivanja su, dodao je, da aviosaobraćaj bude uspostavljen tokom predstojeće zimske ili letnje sezone letenja.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...