Home VestiIT i nauka Schneider Electric preuzeo SEDMS NS učvršćuje prisustvo u Srbiji kao najveća IT kompanija u zemlji

Schneider Electric preuzeo SEDMS NS učvršćuje prisustvo u Srbiji kao najveća IT kompanija u zemlji

by bifadmin

Schneider Electric, lider u digitalnoj transformaciji upravljanja energijom i automatizaciji, nastavlja da ulaže u najveći IT centar za upravljanje elektroenergetskim sistemima, SEDMS NS. Kompanija je sada u celosti u vlasništvu Schneider Electric-a.

Vodeći proizvod SEDMS NS-a, softver ADMS, predstavlja najnaprednije rešenje na svetu koje omogućava upravljanje sistemima za distribuciju električne energije. Zahvaljujući rešenju ADMS, značajno se redukuju operativni troškovi, dok se istovremeno povećava bezbednost i održivost elektroenergetskih sistema koji ga primenjuju.

„Nastavićemo da razvijamo ADMS i ostala softverska rešenja i da ulažemo u dalji razvoj SEDMS NS“, najavio je novi generalni direktor kompanije SEDMS NS, Luis Dakosta. „Naš cilj je da nastavimo dalji razvoj ADMS rešenja, ulaganjima prvenstveno u ljude i da zaposlene maksimalno uključimo u širenje poslovanja i kreiranje inovativnih rešenja. ADMS softver je najbolje rešenje u svom domenu na svetu i prepoznato je od strane kompanija za istraživanje poput Gartnera“, naglasio je Dakosta.

„Kako bismo ostvarili naše planove, kroz saradnju sa univerzitetima u Srbiji ulažemo u edukativne programe kako bismo otvorili vrata visokokvalifikovanim inženjerima. Biće mi zadovoljstvo da sarađujem i podelim svoje iskustvo sa mladim, talentovanim ljudima“, istakao je Dakosta.

Tokom nedavne posete predsednika Francuske Emanuela Makrona Beogradu potpisani su sporazumi o saradnji između SEDMS NS i Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu. Cilj sporazuma je podrška najtalentovanijim studentima u narednim godinama i otvaranje mogućnosti za sticanje praktičnih znanja, finansijsku pomoć tokom studija i potencijalno zaposlenje nakon diplomiranja.

Pročitajte i ovo...