Home Posle 5 U gradu muzike muzički su i hoteli

U gradu muzike muzički su i hoteli

by bifadmin

U svetskoj prestonici muzike mnogo je toga povezano sa muzikom. Tako je za očekivati da i bečki hoteli imaju posebnu muzičku nit. Predstavljamo mali izbor ove neobične ponude u glavnom gradu Austrije.

Hotel „Bristol“ se nalazi preko puta Bečke državne opere, stoga ne čudi što ima najbolje odnose sa čuvenom operskom kućom. „Salon Opéra“ je naziv posebnih manifestacija koje se održavaju povodom aktuelnih operskih premijera u tom hotelu sa pet zvezdica u čuvenoj ulici Ringštrase. Tokom služenja poslepodnevnog čaja i kulinarskih specijaliteta i uz čašu šampanjca zvezde opere (pevači, dirigenti, režiseri) daju uvid u aktuelne produkcije.

U hotelu „Imperial“ gosti mogu da rezervišu veče uz koncert klasične muzike. Tzv. „Bezendorfski ciklus koncerata“ povezuje muzičke i kulinarske specijalitete. Oni kulinarski zainteresovani mogu u hotelskom restoranu da uživaju u specijalno za njih komponovanom meniju. Ko u hotelu „Imperial“ uz apartman rezerviše i specijalni aranžman dobija lični muzički CD, koji pravi kompozitor na osnovu muzičkog testa.

Rezidencija „Palais Coburg Residenz“ ima ekskluzivan novogodišnji aranžman koji pored četiri noćenja u carskom apartmanu između ostalog obuhvata dve karte za čuveni Novogodišnji koncert.

U bečkom hotelu „Sacher“ iza Državne opere, predsednički apartmani nazvani su po čuvenim operama kao što su Mocartova „Čarobna frula“ ili Pučinijeva „Madam Baterflaj“. Elegantni apartman u potkrovlju nosi naziv opere Kloda Debisija „Peleas i Melisanda“.

Kako se u Beču ispravno pleše može se naučiti u hotelu „Boutique-Hotel Donauwalzer“ na Bečkom girtlu. Tamo se pod stručnim vođstvom za goste održavaju kursevi valcera. Ko želi lično muzički da se oproba, može to učiniti u luksuznom predsedničkom apartmanu hotela „Park Hyatt Vienna“. Površina od 170 m2 pruža dovoljno mesta za elegantni klavir čuvenog bečkog proizvođača „Bösendorfer“.

U dva hotela „Ruby Sofie“ u 3. okrugu i „Ruby Marie“ u 7. okrugu mogu besplatno da se iznajme električne gitare i u sobi priključe na profesionalna pojačala, pri čemu se obazrivost prema ostalim gostima hotela podrazumeva.

Pročitajte i ovo...