Home Promo UniCredit Fondacija raspisuje 8 novih konkursa za 35 stipendija i grantova za istraživače

UniCredit Fondacija raspisuje 8 novih konkursa za 35 stipendija i grantova za istraživače

by bifadmin

UniCredit fondacija sa sedištem u Milanu je još od 2003. godine posvećena pružanju podrške akademskim studijama i istraživanjima, kao i radu na različitim društvenim i humanitarnim projektima. Sada UniCredit fondacija raspisuje 8 novih konkursa za 35 stipendija i grantova za istraživanje kako bi podržala najveće talente iz oblasti ekonomije i finansija u ukupnom iznosu od preko milion evra.
U svrhu podrške akademskim studijama, fondacija dodeljuje sledeće:
Dve Kriveli Evropske stipendije – 18. put se dodeljuje najboljim diplomcima iz oblasti ekonomije, bankarstva i finansija koji doktorske studije žele da nastave u inostranstvu u akademskoj godini 2020-2021. Svaka stipendija iznosi 65.000 evra. Pored toga, fondacija obezbeđuje posebnu Kriveli stipendiju u iznosu od 20.000 evra za delimično pokrivanje troškova doktorskih studija u inostranstvu. Elektronske prijave su otvorene do 15. novembra 2019.
Tri  stipendije Mark Fano 2019. namenjene studentima ekonomije, bankarstva ili finansija koji su upisani na jedan od evropskih univerziteta u zemljama u kojima UniCredit Grupa posluje i koji žele da se prijave na doktorske studije u akademskoj 2020-2021. godini Svaka stipendija iznosi 65.000 evra (bez poreza), a uključuje i sve pripadajuće univerzitetske naknade. Elektronske prijave su otvorene do 15. novembra 2019.
15 stipendija za Međunarodne programe razmene studenata – dodeljuju se 9. put studentima  (koji još nisu diplomirali na osnovnim ili master studijama) upisani na najmanje pretposlednju godinu ekonomije, finansija ili prava na bilo kom univerzitetu u Evropi u zemljama u kojima posluje UniCredit i koji žele da studiraju u inostranstvu od 3 do 6 meseci. Svaki stipendista će dobiti ček u vrednosti od 700 evra za svaki mesec trajanja boravka u inostranstvu, kao i ček u vrednosti od 1.000 evra za troškove putovanja i druge troškove u vezi sa boravkom u inostranstvu. Elektronske prijave su otvorene do 15. novembra 2019.
U svrhu podrške istraživačkom radu, fondacija dodeljuje sledeće:
3 Foskolo granta za evropsko istraživanje – 5. izdanje će nagraditi 3 najbolje katedre iz oblasti ekonomije i finansija koje učestvuju na tržištu rada za doktorske studije tokom 2019/2020. Cilj ovog konkursa je da privuče najbolje mlade ekonomiste koji rade u drugim zemljama da se vrate u Evropu. Fondacija će svaku katedru nagraditi sa 50.000 evra na godišnjem nivou, kao dodatak na naknadu i druge ugovorne uslove koje katedra nudi za odabranog kandidata. Prijave su otvorene do 30. septembra 2019.
4 Modiljani granta za istraživanje – 10. izdanje, za istraživače koji su zaposleni na bilo kom evropskom univerzitetu i kojima je grant neophodan da završe istraživanje u vezi sa ekonomijom ili finansijama u roku od najduže dve godine. Četiri najbolja istraživačka projekta će biti nagrađena sa po 10.000 evra (bruto) godišnje. Ova nagrada, koja se direktno uplaćuje pobednicima, je godišnja i može se obnoviti najviše dva puta. Prijave su otvorene do 15. novembra 2019.
4 ECON nagrade za najbolji rad u vezi sa tržištem rada – 6. izdanje, namenjeno mladima na doktorskim studijama ekonomije i finansija koji će učestvovati na događaju pod nazivom Tržište rada u evropskoj ekonomiji u Roterdamu u decembru 2019. Četiri pobednika će dobiti nagradu od po 1.000 evra i obezbeđeno prisustvo na svečanoj dodeli u Roterdamu. Radovi moraju da budu poslati do 10. oktobra 2019.
Dve SUERF/UniCredit fondacija nagrade – 6. izdanje, dva najbolja rada na temu „Upravljanje pasivom naspram upravljanja aktivom: trendovi, pokretači, rizici“ će biti nagrađena sa po 2.500 evra. Pobednici će predstaviti svoje radove tokom konferencije koju će UniCredit organizovati na ovu temu, zajedno sa SUERF-om u Milanu u februaru 2020. Radovi moraju da budu poslati do 15. oktobra 2019.

Pročitajte i ovo...