Home VestiPolitika i društvo UN: Više od 500 migranata izgubilo živote širom SAD

UN: Više od 500 migranata izgubilo živote širom SAD

by bifadmin

Agencija UN za migracije je saopštila da je više od 500 migranata od početka godine nastradalo na američkom kontinentu, što je povećanje od oko 33 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Portparol Medjunarodne organizacije za migracije (IOM) Džoel Milman je danas rekao da su „previranja“ u Venecueli uzrok „porasta broja smrtnih slučajeva u 2019“. Više od četiri miliona ljudi je napustilo Venecuelu od 2015. godine.

IOM je potvrdio 89 venecuelanskih žrtava ove godine, a od tog broja je veći samo broj stradalih migranata čija nacionalnost nije poznata i kojih ima više od 100.

Ukupno je do sada u Americi ove godine život izgubilo 514 migranata, dok je u istom periodu prošle godine taj broj iznosio 384. To je najbrže da je bilans žrtava prešao 500 otkako je IOM 2014. počeo sa vodjenjem statistike.

Projekat “LOVE Pravo, Red, Vrednosti za migrante/azilante/osobe kojima je odobren azil, u ostvarivanju svojih prava bez diskriminacije” finansira Evropska unija, a sprovodi Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA i partneri – BETA novinska agencija i Centra za istraživanje javnih politika. Sadržaj i statovi izneti na ovoj web stranici ni pod kojim okolnostima ne izražavaju stavove Evropske unije.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...