Home VestiPolitika i društvo Bus plus kartice imaju važnost sve do isteka roka, nove kartice već u prodaji

Bus plus kartice imaju važnost sve do isteka roka, nove kartice već u prodaji

by bifadmin

Građani nemaju potrebe da žure za vađenjem novih kartica, jer sve stare Bus plus kartice imaju važnost sve do isteka roka. Što znači da – ako su kupljene juče i imaju važnost tri godine – važiće do kraja, rekao je za N1 Sava Terzić iz kompanije Kentkart.

Nova kartica kojom Beograđani plaćaju javni prevoz već je u prodaji pod imenom – Beogradska kartica. Prema rečima Terzića, osim što će služiti za javni prevoz, novouvedenom karticom će građani imati mogućnost da ostvare brojne povoljnosti i popuste u Beogradu na različite proizvode i i usluge. „Nova kartica treba da bude multifunkcionalna gradska kartica, koja treba ne samo da omogući plaćanje karata u prevozu, već i dodatne multifunkcionalnosti. Na taj način treba ne samo da približi servise koje Grad Beograd pruža, već da ih stimuliše da je koriste na adekvatan način. Jedan od prvih projekata koji će startovati od idućeg ponedeljka 12. jula je omogućavanje građanima da uđu na pet bazena u Beogradu za jedan dinar“, kaže Terzić za N1.

Podsetimo, u javnom gradskom prevozu su od 1. jula počela da važe nova pravila o kontroli karata. Privatna kompanija Kentkart koja je dobila taj posao je saopštila, da će kontrolore na terenu ubuduće pratiti privatno licencirano obezbeđenje. Sava Terzić je istakao da u normalnim situacijama obezbeđenje koje će biti sa kontrolorima u vozilima javnog prevoza neće legitimisati putnike, ali da će to uraditi u slučaju napada na kontrolora, u svrhu pisanja krivične prijave

Izvor: N1  

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar