Home VestiPolitika i društvo Grčka i Francuska uvode obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika

Grčka i Francuska uvode obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika

by bifadmin

U iščekivanju novog talasa koji je pokrenuo delta soj, Grčka i Francuska su se odlučile da uvedu obaveznu vakcinaciju za medicinske radnike i one koji rade sa osetljivim kategorijama stanovništva, npr. u domovima za stare, piše Bizlife.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da će svi zdravstveni radnici u Francuskoj morati da prime antikovid vakcinu do 15. septembra ili će se suočiti sa sankcijama i pozvao sve sunarodnike da se vakcinišu što je pre moguće.

Svi zaposleni u zdravstvenim ustanovama, bilo da su medicinsko osoblje ili ne, kao i osobe koje su u kontaktu sa osetljivim osobama, moraće da se vakcinišu.

Makron je rekao i da će svakog ko hoće ide da u restoran, tržni centar ili na nekoliko drugih vrsta javnih mesta, morati da ima “specijalne kovid-19 propusnice”, koje će važiti od avgusta.

I Grčka uvodi obaveznu vakcinaciju zdravstvenih radnika

Grčka će od 1. septembra uvesti obaveznu vakcinaciju protiv kovida-19 za zdravstvene radnike i osoblje u domovima za stare, objavio je premijer Kirijakos Micotakis.

Osoblje u staračkim domovima treba da bude vakcinisano najkasnije do 16. avgusta, a ko ne bude biće privremeno suspendovan s posla, upozorio je on.

Vlada je to odlučila da bi podstakla više ljudi da se vakciniše dok se naglo širi „delta soj“ koronavirusa, i pošto se pokazalo da je 99 odsto bolesnika na respiratorima u bolnicama nevakcinisano.

Izvor: Bizlife

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar