Home Promo Izrada etiketa na zahtev inkdžet tehnologijom mogla bi smanjiti emisiju CO2 za 6,7 miliona tona godišnje

Izrada etiketa na zahtev inkdžet tehnologijom mogla bi smanjiti emisiju CO2 za 6,7 miliona tona godišnje

by bifadmin

Novo istraživanje nezavisnih konsultanata kompanije Smithers pokazuje da izrada etiketa na zahtev može uštedeti evropskim preduzećima značajnu količinu energije, smanjiti masivni otpad i otpad od mastila i učiniti postupak etiketiranja daleko efikasnijim i održivijim.

Ako bi se evropska preduzeća preusmerila na korišćenje inkdžet etiketiranja na zahtev svake godine bi se mogle postići uštede energije od 28,7 miliona kWh1, što je ekvivalentno osvetljenju 95.960 domova i jednako smanjenju od 6,7 miliona tona CO22. Inkdžet štampa na zahtev takođe može eliminisati 180 miliona kvadratnih metara otpada od etiketa, što je ekvivalentno pokrivanju 25.264 fudbalskih terena, a smanjiće se i otpad od mastila za procenjenih 619 tona, što je ekvivalentno težini koju imaju 41 autobusa na dva sprata.

Smithers je pokrenuo ovo istraživanje kako bi uporedio i procenio održivost različitih procesa štampe i kako ih brendovi mogu primeniti da bi pomogli u postizanju svojih ciljeva održivosti. Analizirana su preduzeća koja koriste niz komercijalnih procesa termalnih transfera i internih inkdžet štampanja u boji i izračunat je uticaj na održivost od zaliha etiketa do primene u 5 ključnih kategorija: energija, otpad, potrošni materijal, skladištenje i transport i obloge za odlepljivanje.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar