Home VestiEkonomija Jat tehnici suspendovana licenca za održavanje aviona

Jat tehnici suspendovana licenca za održavanje aviona

by bifadmin

Regionalni avioportal Zamaaero prenosi vest da je Jat tehnici suspendovana licenca za održavanje evropskih aviona od strane EASA.

Portal piše da prema informacijama do kojih je došla televizija NewsMax Adria, EASA je suspendovala licencu za održavanje aviona Jat tehnici posle inspekcije koja je završena 22. juna, nakon godinu i po dana funkcionisanja pod vlasništvom češke kompanije Avia Prime.

Zamaero prenosi i detalje o tome da je Jat tehnika firma koja održava avione Air Serbie, odnosno otklanja sve veće kvarove i radi bazno održavanje (Air Serbia tehnika radi samo line maintenence), što može prouzrokovati pojedine probleme avio kompaniji.

U svemu ovome dobra vest je, kako u Air Serbiji kažu, da ne postoje planirani veći radovi na avionima do septembra meseca, kao i da će za takve potrebe angažovati drugu licenciranu kompaniju. Međutim, postavlja se pitanje šta će biti sa kompanijom Jat tehnika koja je nakon preuzimanja od novog vlasnika smatrana vrlo perspektivnom?

U poslednje vreme, mnogi mediji prenose informacije o tome da je Jat tehnika u velikim problemima, naročito kada su u pitanju radna prava zaposlenih zbog čega je veliki broj radnika napustio kompaniju. Agencija Beta je tokom marta meseca prenela vest da su radnici zbog nagomilanih problema održali štrajk upozorenja nakon čega je usledio razgovor sa menadžmentom, ali, kako stvari sada stoje, ti razgovori nisu doneli neki značajniji pomak.

Izvor: Ekapija

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar