Home VestiEkonomija Kriptovalute se oporavljaju

Kriptovalute se oporavljaju

by bifadmin

Posle izuzetno turbulentnih nekoliko nedelja, tržište kriptovaluta je dočekalo svetlije dane – ono upravo beleži rast od sedam odsto.

Najpoznatija kriptovaluta bitkoin jutros je koštala 39.886 dolara, čime je zabeležila dnevni porast od 6,91 odsto. Druga kriptovaluta po popularnosti, iter, imala je rast od 3,57 odsto i dostigla vrednost od 2.281 dolara.

Na oporavak tržišta kriptovaluta uticale su izjave lidera svetski poznatih kompanija na konferenciji “B-svet” održanoj posle nedavnog strmoglavog pada bitkoina ispod nivoa od 30.000 dolara po novčiću.

Tamo je Ilon Mask najavio da bi njegova kompanija Tesla mogla uskoro ponovo mogla prihvatati bitkoin kao sredstvo plaćanja njenih vozila, jer se rudarenje ove kriptovalute sve više vrši pomoću “zelene energije”. Iz Amazona je takođe stiglo obaveštenje da će ova kompanija zaposliti stručnjake za digitalne valute i blokčejn, što je odmah podstaklo govorkanja na tržištu da gigant u onlajn trgovini razmatra uvođenje plaćanja bitkoinom i drugim kriptovalutama.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar