Home VestiIT i nauka UNICEF-ov Inovacioni Fond finansira tehnološke startape

UNICEF-ov Inovacioni Fond finansira tehnološke startape

by bifadmin

UNICEF-ov Inovacioni fond će u narednom periodu investirati do 100.000 dolara u svaki startap koji prođe na njegovom konkursu. A da bi se kompanije kvalifikovale za ovaj vid finansiranja potrebno je da imaju potencijal da doprinesu čovečanstvu , kao i da koriste mašinsko učenje, nauku o podacima ili veštačku inteligenciju.

Potrebno je da kompanija bude registrovana u jednoj od zemalja uključenih u UNICEF-ove program, i da poseduje funkcionalni prototip sa otvorenim kodom, ili da je voljna da omogući pristup kodu.

Ovaj program finansiranja fokusiran je na tri oblasti delovanja. Prva oblast je kreiranje platformi za personalizovane usluge, ili alata za automatizaciju procesa i odlučivanja. U drugoj oblasti su alati kojima se optimizuje učinak sistema kako bi se obezbedila bolja dostupnost i realizacija usluga, kao i crpljenje novih uvida iz dostupnih podataka pomoću nauke o podacima, mašinskog učenja ili veštačke inteligencije. Prikupljanje i obrada podataka spadaju u treću oblast.

UNICEF-ov Inovacioni fond uspostavljen je specijalno da bi se finansirale tehnologije u povoju sa otvorenim kodom, koje mogu pomoći deci. Osnovna motivacija Inovacionog fonda jeste da pronađe startape koje se bave najmodernijim tehnologijama – tako da UNICEF može da učestvuje na njihovom tržištu, obavesti se o ovim tehnologijama i pomogne da one doprinesu boljem životu za decu. Ovo nije prvi takav konkurs, UNICEF već godinam na ovaj način pomaže razvoj tehnologija koje mogu doprineti unapređenju kvaliteta života dece. 

Prijave, uslovi, i dodatne informacije se nalaze na sajtu fonda i traju do 2. avgusta 2021.

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar