Home Promo Epson najavljuje uređaj koji će promeniti sva pravila na tržištu izrade fotografija

Epson najavljuje uređaj koji će promeniti sva pravila na tržištu izrade fotografija

by bifadmin

Ukoliko imate fotografsku radnju i želite da povećate prihod sa dodatom vrednošću u ponudi, obradovaće vas vest koja dolazi iz kompanije Epson: novi model SureLab SL-D1000.

SL-D1000 nudi mnogo novih, ekoloških i unapređenih funkcija u odnosu na svog prethodnika, model SL-D800. Ključna karakteristika je uvođenje dvostrane štampe. To omogućava maloprodavcima da prošire svoju ponudu i da osim fotografija izrađuju i vrednije proizvode, kao što su personalizovani foto-albumi, kalendari i kartice, jer je reč o sve popularnijem segmentu tržišta na kome je potražnja u porastu. Ova proizvodnja se odvija na licu mesta, tako da maloprodajni objekti i fotokopirnice zadržavaju kontrolu, ali i prihode koje ostvaruju.

Produktivnost je poboljšana zahvaljujući većim brzinama štampanja (broj otisaka po satu i štampanje prve stranice), a pored opcionalne kasete za automatsko dvostrano štampanje (za 100 listova A4 formata), model SL-D1000A nudi i podršku za rolne, tako da se veći obim štampe lako ostvaruje. Radni vek štampača je takođe udvostručen i može da proizvede 400.000 slika formata 10×15.

Kertridži su zamenjeni Epson integrisanim sistemom pakovanja mastila koji obezbeđuje 25% više mastila nego kod modela SL-D800. To znači ređe zamene mastila, odnosno manje intervencija. Uz ovakva pakovanja mastila ima i manje otpada u poređenju sa kertridžima, odnosno manje problema oko odlaganja otpada na licu mesta.

Zahvaljujući poboljšanom sistemu grejanja, rad štampača je primetno tiši, a potrošnja energije smanjena. Uz veće brzine štampanja, potrošnja energije kod pojedinačnog štampanja je dodatno smanjena.

Mogućnosti povezivanja su takođe unapređene, a pored USB veze, sada je moguće i korišćenje LAN i WiFi veze, što povećava fleksibilnost premeštanja štampača. Što se tiče ostalih funkcija, treba pomenuti i integrisano izlazno ležište i LCD ekran koji poboljšavaju rukovanje uređajem.
Sve to spakovano je u 16% manji i 24% lakši uređaj u odnosu na model SL-D800. Time je kompanijama olakšan prevoz štampača ukoliko proizvodnju vrše na različitim lokacijama, ali takođe omogućava optimizaciju kapitalnih investicija na osnovu veličine proizvodnog postrojenja i obima štampe.

Ovaj štampač je podržan na platformi Epson Cloud Solution PORT i omogućava klijentima veću kontrolu prilikom nadgledanja proizvodnje, procenjivanja proizvodnih podataka na daljinu ili iz proizvodnog pogona preko računara ili pametnih uređaja. Što se tiče pokretanja programa, mobilne aplikacije će biti dostupne i maloprodajnim objektima i krajnjim korisnicima kako bi se klijentima omogućilo da na svojim mobilnim telefonima lako vide slike odštampane u prodavnici.

Mihaela Štole, menadžer proizvoda za profesionalnu izradu fotografija u kompaniji Epson Europe, kaže: „Jasno je zašto tvrdimo da će SL-D1000 promeniti sva pravila na tržištu izrade fotografija. Sve funkcije su potpuno nove, detaljno analizirane i projektovane tako da poboljšaju produktivnost i pruže vrhunsku fleksibilnost našim klijentima. Maloprodajnim objektima i fotokopirnicama je teško da se izbore sa položenim fotografijama, pa im omogućavamo da ostvare veći prihod u ovoj oblasti koja se brzo razvija tako što im nudimo rešenje koje se prilagođava većoj potražnji i fleksibilnost da lako pokrenu različite vrste poslova preko više štampača.”

Ključne karakteristike:

• Standardna dvostrana štampa pored jednostrane štampe na rolni od 65 m
• Kaseta za dvostrano štampanje od 100 listova A4 formata za automatsku produkciju kod modela SL-D1000A (postoji kao opcija za SL-D1000)
• Zauzima malo prostora i lagan je
• Pored USB veze, koristi i WiFi i LAN
• Integrisani sistem pakovanja mastila – povećan kapacitet mastila za 25%
• LCD ekran
• Udvostručen radni vek štampača1
• Veće brzine štampanja (385 slika formata 15×10 cm na sat)*
• Integrisano izlazno ležište
• Novi sistem grejanja
• Platforma Epson Cloud Solution PORT

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar