Home Promo Atlantic našao strateškog partnera za proizvodnu lokaciju Mirna – porodicu Pöll

Atlantic našao strateškog partnera za proizvodnu lokaciju Mirna – porodicu Pöll

by bifadmin

Atlantic Grupa je sa porodicom Pöll ispred austrijske kompanije Gittis Naturprodukte GmbH potpisala ugovor o kupoprodaji proizvodne lokacije Mirna u Sloveniji. Reč je o zaključenju procesa započetog prodajom brenda dečje hrane Bebi srpskoj Nelt Grupi prošle godine, odnosno o nastavku procesa dezinvestiranja non-core delatnosti u skladu sa Atlanticovom korporativnom strategijom. Gittis preuzima ukupnu proizvodnu lokaciju sa zaposlenima.

Na lokaciji Mirna proizvodio se asortiman dečje hrane brenda Bebi, čiji su proizvodi preko 35 godina plasirani na tržišta Rusije i ostatka ZND-a. Nakon lanjske prodaje Bebija Nelt Grupi, koja već raspolaže sopstvenim kapacitetima i ekspertizom u proizvodnji dečje hrane, proizvodna lokacija u Mirni ostala je u sistemu Atlantic Grupe. Fabrika je tokom prelaznog perioda nastavila da uslužno proizvodi Bebi asortiman cerealija, a za pogon i zaposlene se u tom periodu aktivno tražilo rešenje kroz nekoliko alternativnih mogućnosti, bilo za proizvodnju prigodnog asortimana u okviru Atlantica ili za saradnju s adekvatnim strateškim partnerom.

Idealno rešenje našlo se u porodici Pöll, vlasnicima ugledne austrijske kompanije osnovane 1957., kojoj je proizvodnja dečje hrane, cerealija i snek bar proizvoda u središtu poslovanja, a koja je do danas izrasla u relevantnog proizvođača i partnera brojnim međunarodnim kupcima. Novi strateški partner dugoročno planira punu aktivaciju lokacije Mirna, ali i ulaganja u njen dalji tehnološki razvoj i zaposlene, što predstavlja izvrsnu perspektivu za lokaciju.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar