Home Promo JAT Tehnika zapošljava učenike odmah nakon završenog školovanja

JAT Tehnika zapošljava učenike odmah nakon završenog školovanja

by bifadmin

„JAT Tehnika”, srpska podružnica internacionalne grupacije „Avia Prime”, proširuje postojeće partnerstvo sa Vazduhoplovnom akademijom „Petar Drapšin”. Učenicima završne godine Vazduhoplovne Akademije, kompanija će ponuditi program plaćene prakse za avio-mehaničara.

Nakon selekcije i uspešno završene prakse, mlade kolege će imati priliku da uvećaju svoja primanja na juniorskim pozicijama avio-mehaničara, u saradnji sa Vladom, kroz program „Moja prva plata”.

Praktična obuka za učenike Vazduhoplovne akademije, koja se od kraja prošle godine intenzivno sprovodi u JAT Tehnici pod mentorstvom iskusnog osoblja ove kompanije, dobija prošireni oblik. Kako javljaju iz kompanije, za diplomce akademije, kreiran je poseban program plaćene prakse, u trajanju od dva meseca. Nakon selekcije i uspešno završene prakse, učenici će imati priliku da odmah dobiju zaposlenje na juniorskim pozicijama avio-mehaničara uz kompetitivnu nadoknadu. Prema prvim proračunima, mladi mehaničari mogu da dobiju značajno uvećanje plate zahvaljujući programu Vlade Srbije – Moja prva plata.

Pored toga, „Avia Prime” će o svom trošku obučavati novozaposlene za dobijanje EASA dozvole – Evropske dozvole za mehaničara.

„Prilika za obuku nove generacije avio-mehaničara je izuzetno uzbudljiva”, kaže Piotr Kaczor, glavni izvršni direktor „Avia Prime”. „Mi možemo da to uradimo i svesni smo da će potreba za ovim školovanim kadrom biti problem za mnoge kompanije u industriji. U programu koji smo kreirali sa Vazduhoplovnom akademijom, i uz veliku i pametno osmišljenu pomoć od strane Vlade, svi su na dobitku. Škola uz ovaj projekat ima još konkurentniju ponudu, mladi dobijaju svoj prvi posao bez napornog traganja, uz kompetitivnu zaradu. Mi, sa druge strane, obučavamo zaposlene koji će biti motor pokretač naših novih, ambicioznih projekata. Već su u toku pripreme za projekte koji će otvoriti nova radna mesta.”

„Imamo radionicu za popravku avio motora u Beogradu i znamo da će poslovanje vezano za motore ubrzano rasti u narednim godinama. Isto važi i za druge velike planirane projekte, pored standardnog održavanja vazduhoplova. Imamo prostor za rast i ambiciju da iskoristimo trendove kako bismo izgradili još održiviju organizaciju. Vidljivije promene nesumnjivo će pokazati široj javnosti da naš potencijal u Srbiji može značajno da raste,” zaključio je Piotr Kaczor.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar