Home VestiEkonomija Zbog deficita vodoinstalatera njihova plata penje se i do 2.000 evra

Zbog deficita vodoinstalatera njihova plata penje se i do 2.000 evra

by bifadmin

Jedan oglas za vodoinstalatera na sajtu Infostud privukao je veliku pažnju javnosti zato što je obećana zarada iznosila 240.000 dinara.

Prošlo je više od pola godine od kad se na portalu Poslovi Infostud pojavio oglas za vodoinstalatera u kojem poslodavac nudi mesečnu platu od čak 240.000 dinara. I ne samo to. Za radnike iz unutrašnjosti ovaj „gazda“ iz Beograda je spremio i plaćen smeštaj, ali zainteresovanih radnika nema. Podigla je ta ponuda u tom trenutku mnogo prašine, ne samo među ovim zanatlijama već i generalno na tržištu rada, a ta tema je i sada aktuelna.

Toliku platu treba zaslužiti

Često je Miloš Turinski, PR menadžer portala Poslovi Infostud pričao na ovu temu, a sada dodaje da se iznenadio da fama oko tog oglasa ovoliko da traje.

“Za mene je ovo vrlo zanimljiva priča, budući da nakon toliko vremena, a prošlo je više od pola godine, taj jedan oglas privlači i dalje toliko pažnje. Mi smo naravno istražili tržište, raspitali se o čemu se radi i došli do važnih informacija. Jer, kako je nama rekao ovaj poslodavac, nije mu bilo tako teško da pronađe radnika koji će da radi za taj novac, već je problem pronaći radnika koji će taj novac i da zasluži”, kaže Turinski.

Ovaj oglas samo je potvrdio da je tržište rada u deficitu sa vodoinstalaterima, baš kao i sa drugim zanatskim poslovima poput stolara, bravara, zavarivača, konobara, kuvara i mnogih drugih.

Razloge zbog kojih je teško doći do vodoinstalatera, Turinski objašnjava na konkretan način.

“Razgovarali smo sa velikim brojem vodoinstalatera kako u Beogradu tako i u ostalim gradovima i oni su nampotvrdili da je 240.000 dinara, odnosno oko 2.000 evra, novac koji dobar majstor zaista može da zaradi. Čak i za mnogo manje vremena od mesec dana. Potrebno je dobro razgranati posao, a ukoliko se u tome uspe, mesečna zarada može da bude i duplirana. Kako su nam vodoinstalateri rekli, radi se mnogo i to nimalo nije lak posao“, ističe Turinski.

Konstantin Radulović

Ceo tekst možete pročitati na sajtu Infostud

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar