Home Vesti Raiffeisen banka a.d. Beograd uspešno realizovala akviziciju Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad

Raiffeisen banka a.d. Beograd uspešno realizovala akviziciju Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad

by bifadmin

Raiffeisen banka a.d. Beograd saopštava da je, nakon dobijanja saglasnosti Narodne banke Srbije i nadležnih regulatornih tela, uspešno realizovala akviziciju 100 odsto akcija Crédit Agricole Srbija (Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad i CA Leasing Srbija d.o.o) od Crédit Agricole S.A.

„Ovom akvizicijom realizujemo dugoročne strateške planove o proširenju poslovanja u Srbiji”, izjavio je ovim povodom Zoran Petrović, predsednik Izvršnog odbora Raiffeisen banke. „Ponosni smo zbog činjenice da je naša centrala, Raiffeisen Bank International, prepoznala potencijal u Srbiji i podržala nas u nameri da se još bolje pozicioniramo na tržištu. Zahvaljujemo i Narodnoj banci Srbije na visoko profesionalnom pristupu u procesu odobrenja ove akvizicije. Pojačani kvalitetnom ponudom proizvoda i usluga, ali pre svega ljudskim kapitalom Crédit Agricole-a, bićemo u mogućnosti da još većem broju klijenata u svim segmentima poslovanja pružimo superiorno korisničko iskustvo i postanemo banka koju preporučuje najveći broj građana i kompanija u Srbiji“, dodao je on.

Proces akvizicije započet je u avgustu prošle godine potpisivanjem ugovora, a spajanje Raiffeisen banke i Crédit Agricole Srbija A.D. Novi Sad se očekuje do kraja drugog kvartala 2023. godine. Zahvaljujući tome, očekuje se da će Raiffeisen banka povećati svoje tržišno učešće u Srbiji na 12%* i zauzeti treću poziciju* po vrednosti ukupne bilansne aktive. Kreditni portfolio Raiffeisen banke bi nakon pripajanja Crédit Agricole banke trebalo da dostigne vrednost od gotovo tri milijarde evra, a baza aktivnih klijenata da premaši broj od million korisnika.

„Crédit Agricole na najbolji način dopunjuje poslovanje Raiffeisen grupacije u Srbiji, zahvaljujući komplementarnom poslovnom modelu i istim vrednostima koje negujemo. Naši klijenti će nastaviti da dobijaju uslugu visokog kvaliteta na koju su navikli. Radujemo se započinjanju ovog zajedničkog puta i građenju još snažnije banke, koja će, zahvaljujući inovativnosti usluge, imati još veću konkurentnost”, istakao je Petar Jovanović, novi predsednik Izvršnog odbora Crédit Agricole banke i dosadašnji zamenik predsednika Izvršnog odbora Raiffeisen banke.

*Podaci o tržišnom učešću i poziciji na tržištu se zasnivaju na poslednjim raspoloživim podacima objavljenim od strane NBS, sa stanjem na dan 30.09.2021.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar