Home VestiEkonomija Srpske firme u Rusiji reklamiraju rad iz Beograda

Srpske firme u Rusiji reklamiraju rad iz Beograda

by bifadmin

Na sajtu ruske državne novinske agencije Ria Novosti, osim vesti iz zemlje i inostranstva, smenjuju se i oglasi stranih agencija koje nude pomoć za premeštanje biznisa u druge zemlje.

Kako piše Danas, osnovna poruka koja se čita između redova je da to otvara mogućnost nastavka poslovanja, odnosno izbegavanja sankcija.

Među ponudama su i konsultantske usluge vezane za poslovanje koje je objavilo udruženje „Dobrodošli u Srbiju“.
U oglasu stoji da poslovni tim, sastavljen od iskusnih međunarodnih bankara i korporativnih pravnika sa dubokim poznavanjem tržita Švajcarske, Andore i Letonije, pruža prilagođena poslovna rešenja koja Srbiju čine savršenim čvorištem za sve globalne poslovne potrebe klijenata. Navodi se i cena do 2.900 evra za osnivanje preduzeća i otvaranje ličnog bankovnog računa.

„Strancima u Srbiji najpotrebnija je pomoć pri osnivanju pravnog lica i savetovanje vezano za funkcionisanje pravnog sitema naše zemlje. Najviše problema imaju sa razumevanjem jezika i navikavanjem na novi sistem“, kažu za Danas u tom udruženju koje se posredovanjem u pokretanju biznisa bavi nešto više od četiri godine.

Naglašavaju da, iako se u poslednja tri meseca povećao broj zainteresovanih iz Rusije i Ukrajine, najveći broj klijenata i dalje dolazi iz Kine, dok je Indija zemlja iz koje dobijaju najviše upita. Većinu klijenata interesuje viza, a u najvećem broju kontakt sa srpskim partnerima ostvaruju preko sajta

Izvor: Danas

Foto: Pixabay

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar