Home Promo Banca Intesa i Generali Osiguranje Srbija i ove godine podržali Italjanski fudbalski kamp za decu

Banca Intesa i Generali Osiguranje Srbija i ove godine podržali Italjanski fudbalski kamp za decu

by bifadmin

Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, i Generali Osiguranje Srbija, kompanija Generali grupe, podržale su osmi po redu Italijanski fudbalski kamp za decu, koji kompanija World Camp Srl organizuje od 26. do 30. juna na fudbalskim terenima stadiona FK Voždovac u Beogradu.

Tokom trajanja kampa, dečaci i devojčice uzrasta od 7 do 14 godina biće u prilici da kroz tehničke, taktičke i kondicione treninge savladaju tajne fudbala u radu sa istaknutim italijanskim trenerima. Na ovaj način, Banca Intesa i Generali Osiguranje Srbija proširuju regionalnu saradnju i izvan oblasti finansijskih usluga i osiguranja u kojoj pružaju najsavremenije usluge na planu bankoosiguranja, promovišući pozitivne vrednosti sporta među mladima.

Ove godine, Italijanski fudbalski kamp održava se u znak sećanja na proslavljenog fudbalera Paola Rosija (Paolo Rossi), kao i legedu srpskog i jugoslovenskog fudbala – Sinišu Mihajlovića. Na tragu ove teme, Banca Intesa i Generali Osiguranje Srbija podržaće i organizaciju izložbe posvećene ovoj dvojici fudbalskih velikana i pružiti jedinstvenu priliku svim poštovaocima fudbala u našoj zemlji da pogledaju više od 500 predmeta koji su obeležili njihove vanserijske profesionalne uspehe i karijere. Izložba, koju su podržali Ambasada Republike Italije u Srbiji, Italijanski institut za kulturu, FIFA muzej i televizija Arena sport, biće upriličena u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu od 5. do 30. jula.

„Sprovođenjem fudbalskog kampa za 2023. nastavljamo inicijativu koju je Intesa Sanpaolo divizija međunarodnih banaka subsidijara nastavila da promoviše u nekoliko zemalja i koja doprinosi našoj posvećenosti svakoj od njih“, rekao je Marko Elio Rotinji, šef divizije međunarodnih banaka subsidijara. „U Srbiji, zahvaljujući podršci naše lokalne banke Banca Intesa Beograd, oko 2000 dece imalo je priliku da učešćem u fudbalskom kampu, tokom godina, uči o vrednostima lojalne konkurencije, posvećenosti i timskom radu, tipičnim vrednostima koje se vezuju za sportske aktivnosti. Kao velika banka duboko ukorenjena u zemlji, i deo jedne od najvećih i najzdravijih evropskih finansijskih grupa, naš trud je prvenstveno usmeren ka podršci privredi, ali istovremeno zadržavamo stalnu pažnju na društvu u celini.“

„Svojim ponovnim učešćem na projektu Italijanski fudbalski kamp u Beogradu, Generali Grupa nastavlja svoju tradiciju i posvećenost podršci inicijativama koje promovišu pozitivne vrednosti sporta među lokalnom, mladom populacijom“, rekao je Manlio Lostuzzi, regionalni direktor Generali Grupe za centralnu i istočnu Evropu.

„U Generaliju delujemo zajedničkim snagama u izgradnji otpornijeg i pravednijeg društva, stoga kao odgovorni građani, ponosni smo što jačamo vezu sa lokalnim zajednicama, oslobađajući potencijal mladih i podržavajući decu iz socijalno ugroženih kategorija. Pored toga, sa zadovoljstvom smo ojačali naše postojeće partnerstvo sa Intesa Sanpaolo Grupom u Srbiji, kao i našu tržišnu poziciju. Naš strateški cilj je da postanemo doživotni partner našim klijentima koji pruža rešenja po njihovoj meri i ponosni smo što i klijentima Banca Intesa nudimo fleksibilna rešenja kako bismo zadovoljili njihove potrebe tokom životnog veka i dodatno zaštitili pojedince, porodice i kompanije”.
„Banca Intesa već osmu godinu zaredom podržava organizaciju Italijanskog fudbalskog kampa vodeći se idejom da kao članica grupe Intesa Sanpaolo i na ovaj način može da doprinese afirmisanju talentovanih mladih ljudi, promovisanju pozitivnih vrednosti sporta, kao i širenju kulture inkluzije i različitosti. U isto vreme, podrškom izložbi u sećanje na Paola Rosija i Sinišu Mihajlovića želimo da, kao spona između kultura i naroda dve zemlje, pružimo priliku svim poštovaocima sporta u našoj zemlji da se još bliže upoznaju sa životnim i karijernim putevima ova dva vanserijska igrača, njihovom zaostavštinom i neizbrisivim tragom koji su ostavili na istoriju svetskog fudbala“, izjavio je predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Darko Popović.

„Učešćem u Fudbalskom kampu, Generali Osiguranje Srbija nastavlja tradiciju posvećenog pružanja podrške lokalnoj zajednici i inicijativama koje promovišu kulturu solidarnosti i inkluzije. Održivo poslovanje je jedan od stubova naše strategije koje nam omogućava da se pored uloge koju imamo na tržištu kao odgovorni investitor, osiguravač i poslodavac, kao odgovorni građanin angažujemo u rešavanju važnih društvenih pitanja, poboljšamo uslove života i ostavimo bolji svet generacijama koje dolaze“, rekao je Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora Generali Osiguranja Srbija. „Ponosni smo što kroz ovu inicijativu jačamo vezu koju imamo sa lokalnom zajednicom kroz naš program The Human Safety Net sa željom da pomognemo roditeljima da oslobode puni potencijal svoje dece i omoguće im bolju budućnost. Kroz sport deca se uče posvećenosti, timskom radu i razvijaju različite veštine potrebne budućim odgovornim građanima. Zbog toga želim da se zahvalim Arigu Sakiju na učešću u ovom važnom događaju i spremnosti da svoje dugogodišnje iskustvo prenese na mlade generacije. Posebno nam je drago što ćemo ove godine široj javnosti omogućiti da se kroz izložbu posvećenu fudbalskim legendama Paolu Rosiju i Siniši Mihajloviću, upozna sa lepotom bavljenja sportom. Ponosni smo na partnerstvo sa Banca Intesa i činjenicu da udruženim snagama nastavljamo da sprovodimo aktivnosti koje imaju pozitivan uticaj na društvo, a našim klijentima omogućavamo da se kroz proizvode i usluge osiguranja zaštite od različitih rizika.“

Marko Skembri, generalni direktor kompanije World Camp International, organizator fudbalskog kampa, dodao je: „Želeo bih da se zahvalim Banca Intesa Beograd i Generali osiguranje Srbija što su i ove godine omogućili mladim srpskim fudbalskim nadama da razviju svoje talente, uz uživanje u nezaboravnim iskustvima.“

„Zadovoljstvo je biti u Srbiji i pokrenuti ovaj događaj koji talentovanoj deci daje šansu da budu nagrađeni i možda otkriveni kao budući šampioni Srbije“, rekao je Arigo Saki, zvanični promoter Kampa i legendarni italijanski fudbalski trener i menadžer koji je vodio Parmu, Milan, Atletiko Madrid, Real Madrid i reprezentaciju Italije.

Na konferenciji za medije prisutnima se obratio i direktor FIFA muzeja Marko Facone (Marco Fazzone), koji je istakao da je osim podrške izložbi, FIFA muzej obezbedio i specijalne poklone za sve polaznike kampa.
Troje najtalentovanijih među njima, zajedno sa dečacima i devojčicama iz drugih zemalja, prisustvovaće Danu italijanskog fudbalskog kampa, trodnevnoj sportskoj manifestaciji koja se održava na terenima akademije Coverciano. Tokom posete Italiji, deca će imati priliku da razvijaju svoje fudbalske veštine na treninzima, utakmicama i specijalnim kursevima, da obiđu Italijanski muzej fudbala, kao i da prisustvuju utakmici Serije A.

Promoter ovogodišnjeg kampa, Arigo Saki, je bivši italijanski profesionalni fudbalski trener, za kojeg se često kaže da je svojim taktičkim inovacijama doneo revoluciju u fudbal. Dva puta je vodio fudbalski klub Milano, sa kojim je osvojio titulu u Seriji A u svojoj debitantskoj sezoni 1987–88, a zatim je dominirao evropskim fudbalom osvajajući uzastopne evropske kupove 1989. i 1990. godine. Od 1991. do 1996. godine bio je glavni trener nacionalne reprezentacije Italije sa kojom je stigao do finala Svetskog prvenstva u fudbalu 1994. godine.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar