Home TekstoviAnalizeBiznis Plemićko udruženje Edelman: Pomoć deci iz Malezije

Plemićko udruženje Edelman: Pomoć deci iz Malezije

by bifadmin

Plemićko udruženje Edelman na čijem je čelu suveren nadvojvotkinja Gudrun fon Habsburg – Lotringen, pomaže izgradnju kuće za decu beskućnike u Maleziji.

U ekskluzivnom intervjuu za B&F Veliki majstor udruženja Ginter fon Ugrinovics o projektu kaže:

G. Ugrinovics: Na temelju odluka našeg Udruženja plemića Edelman, osnovanog sa ciljem negovanja istorije i tradicije carske kuće Habzburg-Lotringen, krenuli smo u realizaciju projekta za pomoć napuštenoj deci Malezije.

vitorvic plemiciOd nas je princeza Malezije zatražila pomoć i mi smo sakupili nešto novca za izgradnju dečijeg Doma za siročad. Zemljište je kupljeno, sada treba nastaviti prvo sa radovima na izgradnji Doma a potom i škole.

Prethodno smo, nakon molbe malezijske Princeze, osnovali Fond za izgradnju Doma za siročad, a potom krenuli da animiramo i druge organizacije i pojedince u Evropi da se priključe ovom projektu.

Kao čto i sami znate, Udruženje plemića Edelman je ogranizacija koja nastoji da pomogne najugroženijim stanovnicima. Kome je najvažnije danas pomoći ako ne deci, bez obzira na religiju kojoj pripdaju, poreklo ili boju kože? Nebitno je da li su to deca u Maleziji ili Srbiji ili Hrvatskoj. Deca su deca.

B&F: Kako glasi ime princeze iz Malezije koja vam se obratila za pomoć?

Ugrinovics: Nažalost, ime vam još ne mogu otkriti, jer smo od strane princeze zamoljeni, obzirom da u Maleziji važe neka druga pravila ponašanja, da to ne činimo do daljnjeg. Mnogi naši članovi, mnogi plemići ne žele, ukoliko humanitarno pomažu, da se javno eksponiraju. Nekada je to neophodno, ali u ovom trenutku poštujemo volju uvažene princeze. Kada dobijemo „zeleno svetlo“ mi ćemo i slike princeze i sve druge materijale javno prezentovati. Sada je još rano. Bitnije je da se krene sa izgradnjom Doma za siročad i da se započne izgradnja škole u tom kompleksu. Posla ima mnogo, a svaka pomoć, pogotovo u novčanim donacijama je dobrodošla.

B&F: Pored ovog, postoje i drugi projekti pomoći deci?

Ugrinovics: Svakako. Nakon što ovaj projekat bude završen, možemo da vam predstavimo i projekte vezane za pomoć deci na Balkanu. Ne zaboravite, kuća Habsburg–Lotringen ima bogatu istoriju i tradiciju, pogotovo u domenu humanitarne i svake druge pomoći. Naše Udruženje plemstva nastavlja tu tradiciju. Verujemo da u vremenima koja su pred nama možemo mnogo da pomognemo, naročito gladnima, siromašnima, deci, beskućnicima.

Više informacija možete naći nahttp://nobility-austria.com

class=“MsoNormal“>

Zoran Vitorović,

Beč – Cirih

Pročitajte i ovo...