Home Posle 5 FarmVille i Angry Birds postaju TV serije

FarmVille i Angry Birds postaju TV serije

by bifadmin

Vodeće kompanije u oblasti onlajn igrica, američka Zynga i finski Rovio, skoro istovremeno su objavile da će njihovi najpoznatiji proizvodi dobiti i svoju televizijsku verziju. U potrazi za dodatnim profitom već su angažovani i poznati reditelji.

Da li će medijski fenomen najpopularnijih igrica sa društvenih mreža biti uspešno prenet u obliku dečjih serija niko još ne zna sa sigurnošću. Jedino je sigurno da su velike pare uz pitanju, pa je tim koji stoji iza FarmVille postigao dogovor sa kandskom producentskom kućom Six Eleven Media i rediteljem Bretom Ratnerom, poznatom po akcionoj trilogiji Rush Hour sa Džekijem Čenom u glavnoj ulozi. S druge strane, finski Rovio planira da napravi seriju Angry Birds sastavljenu od kratkih animiranih epizoda koje će biti dostupne za Android uređaje i Apple-ove proizvode.
Rovio je još 2011. godine kupio kompaniju Kombo, specijalizovanu za animaciju, u nameri da proširi svoju delatnost u oblast animiranih filmova, Dugometražni film Angry Birds planiran je za 2016. godinu, dok će pomenuti serijal imati najmanje 52 kratke epizode. Ovu igricu na svoje uređaje prenelo je preko milijardu onlajn igrača.

Pročitajte i ovo...