Home Vesti Besplatne usluge mentoringa

Besplatne usluge mentoringa

by bifadmin

Nacionalna agencija za regionalni razvoj objavila je javni poziv za 100 malih i srednjih preduzeća koja će imati prilike da koriste besplatne usluge mentoringa do kraja 2013. godine.

iStock_mentorship_0
Rad mentora počinje od dijagnoze (sagledavanja stanja) posle čega zajedno sa odgovornim licem u preduzeću zajednički proučava razloge trenutnih problema ili smetnji za dalji razvoj. Plan razvoja se priprema u saradnji tokom koje mentor ima ulogu pomoćnika i savetnika. Nacionalna agencija za regionalni razvoj je standardizovala mentoring kao uslugu u okviru realizacije projekta „Institucionalizacija mentoringa kao usluge za MSPP“, finansiranog od strane Vlade Japana, a preko Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA).
Uporedo sa početkom realizacije mentoringa u 2013. počinje i sprovođenje novog projekta promocije mentoringa regionalnog karaktera, s obzirom da su u taj program uključene i Bosna i Hercegovina i Crna Gora. Pravo učešća u javnom pozivu imaju sva mala i srednja preduzeća koja se bave pružanjem usluga, imaju pozitivan rezultat u prethodnoj godini, u većinskom su domaćem privatnom vlasništvu, izmirili su obaveze na osnovu poreza i doprinosa ne obavljaju delatnost u okviru igara na sreću ili vojne delatnosti. Rok za prijavu subjekata je 17. jun 2013.

Pročitajte i ovo...