Home Vesti Filip Moris pomogao pokretanje još 110 malih preduzeća

Filip Moris pomogao pokretanje još 110 malih preduzeća

by bifadmin

Na svečanoj ceremoniji održanoj u Beogradu predstavnici Filip Morisa i NVO „ENEKA“ objavili su rezultate nacionalnog konkursa kojim je odabrano 110 kandidata iz cele Srbije sa najboljim preduzetničkim idejama. Nagrađenima će biti dodeljena bespovratna sredstva za pokretanje sopstvenog biznisa, obezbeđene poslovne i stručne obuke, kao i stalna savetodavna podrška u daljem razvoju preduzetničke ideje.

Dobitnici 110 grantova

„Prešli smo preko 20.000 kilometara i obišli 121 opštinu u Srbiji u želji da od preko 3.300 prijavljenih kandidata izaberemo najbolje koji će biti podržani u razvijanju svojih delatnosti. U protekle tri godine samo u Nišu program je omogućio zaposlenje za preko 600 ljudi, a sa novih 110 firmi koje upravo pokrećemo procenjuje se da će broj novih radnih mesta premašiti 1,000“, rekao je Milivoje Jovanović, menadžer programa Pokreni se za posao NVO ENEKA. U godini obeležavanja destogodišnjice poslovanja u Srbiji kompanija Filip Moris pomaže pokretanje malih i porodičnih biznisa u okviru svog donatorskog programa Pokreni se za posao. „U vreme kada je nezaposlenost jedan od najvećih problema društva, mislim da je veoma važno ohrabriti malo preduzetništvo, jer ono može biti jedan od ključnih pokretača domaće privrede u budućnosti“, rekla je Jelena Pavlović zamenica generalne direktorke Filip Morisa.

Program Pokreni se za posao je najznačajni donatorski program koji Filip Moris sprovodi u Srbiji. Zahvaljujući ovom programu od 2009. godine do danas omogućeno je pokretanje ukupno 270 malih biznisa.

Pročitajte i ovo...